google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ LGBT

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ παρουσιάζει η έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις ΗΠΑ. Είναιη Εκθεση του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο κεφαλαίο για την Ελλάδα, η έκθεση αναφέρεται στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις τις οποίες χαρακτηρίζει ελεύθερες και δίκαιες. Αλλά εντοπίζει και διακρίσεις καθώς και έξαρση βίας.
Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρεται στο πρόβλημα της μεταναστευτικής κρίσης και σημειώνει ότι αναφέρθηκαν προβλήματα σχετικά με τις -σε ορισμένες περιπτώσεις- άσχημες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας (έλλειψη τροφής, νερού, στέγης κ.λπ.), προβλήματα σχετικά με περιστατικά βίας της Αστυνομίας κατά μεταναστών και κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον μεταναστών.
Η έκθεση σημειώνει ότι στους τομείς στους οποίους αναφέρθηκαν προβλήματα σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλαμβάνονται:
– Κάποιοι περιορισμοί στην ελευθερία του Τύπου και της θρησκείας.
– Ενδοοικογενειακή βία.
– Περιστατικά αντισημιτισμού.
– Ορια στην ελευθερία ορισμένων εθνοτικών μειονοτήτων να αυτοπροσδιορίζονται.
– Διακρίσεις κατά της επίσημα αναγνωρισμένης μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
– Διακρίσεις κατά των Ρομά.
– Βία και διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλοφίλων.
– Διακρίσεις στην απασχόληση και την εργασία με βάση τη φυλή, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και τα άτομα με HIV.
Στο κείμενο σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την τιμωρία των υπαλλήλων που πήραν μέρος σε περιστατικά καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε στα Σώματα Ασφαλείας ή αλλού στην κυβέρνηση. Julian Asimakopoulos
Η πλήρης έκθεση στο: http://www.state.gov/documents/organization/253065.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.