google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ GAY ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ


Ο Ασάντ Ντούνα δηλώνει μουσουλμάνος και γκέι. Με αφορμή μια νεά έρευνα στη Βρετανία όπου το 52% των μουσουλμάνων ζητά απαγόρευσε της ομοφυλοφιλίας, ο νεαρός Βρετανός περιγράφει το πώς αισθάνεται. 

«Το κοτόπουλο halal (halal είναι τα τρόφιμα που είναι συμβατά με τα όσα ορίζει το κοράνι) που έφαγα σήμερα αποτελεί πρόοδο. Οχι γιατί ήταν προ-μαριναρισμένο και δεν χρειάστηκε να σπαταλήσω χρόνο για να το φτιάξω με καρυκεύματα, αλλά περισσότερο γιατί το αγόρασα από ένα  mainstream supermarket. 

Σαν παιδί θυμάμαι να νιώθω πραγματικό φόβο όποτε επισκεπτόμουν ένα halal κρεοπωλείο. Θα έπρεπε να μιλήσω με συγκεκριμένη προφορά, να υποκριθώ ότι ήξερα τι είδους κιμά  χρειαζόμασταν και να πληρώσω τοις μετρητοίς. Ολα αυτά για να αποφύγω τη ζωή χορτοφάγου. Τώρα απλά πηγαίνω στη halal γωνιά των συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ, παίρνω ότι θέλω από το ράφι, πληρώνω με την πιστωτική μου και φεύγω. Πρόοδος. 

Η έρευνα του Channel 4 για τους Μουσουλμάνους που ζουν στη Βρετανία αποτελεί επίσης ένα σημάδι προόδου. Ενα συντριπτικό 86% των Μουσουλμάνων ανέφεραν ότι νιώθουν ότι ανήκουν στη Βρετανία.  Δεν μου προκαλεί έκπληξη. Δεν είναι μόνα τα halal κοτόπουλα στα mainstream σούπερ μάρκετς, αλλά η αίσθηση ότι μπορούμε να ασκήσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα ελεύθερα και ότι οι τοπικοί άρχοντες σέβονται τις απόψεις μας. Αυτό σημαίνει ότι το να είσαι Μουσουλμάνος και Βρετανός δεν είναι δυο ασύμβατες έννοιες στις μέρες μας. 

Αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν και τόσο γρήγορα, όσο θα θέλαμε, σε άλλους τομείς... Οι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς μουσουλμάνους πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να είναι παράνομη. 

Ας θυμηθούμε ότι για τους υπόλοιπους Βρετανούς χρειάστηκε μια ολόκληρη σεξουαλική επανάσταση, ακτιβισμός, τέχνες και κινηματογράφος μαζί για να φέρουν κάποια σημαντική μεταρρύθμιση και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. 

Ενώ όλα αυτά συνέβαιναν, οι Βρετανοί Μουσουλμάνοι προσπαθούσαν να ενσωματωθούν και να βρουν έναν τρόπο να αναμιχθούν οι δυο πολιτισμοί που έχουν πολύ διαφορετικές ρίζες. Είμαι σχεδόν έκπληκτος που το 52% δεν θέλουν να νομιμοποιηθεί η ομοφυλοφιλία. Πραγματικά δεν είχαν το χρόνο και το χώρο για να εξελίξουν τη σκέψη τους. 

Οι μουσουλμάνοι δεν μιλάνε για τα δύσκολα πράγματα που σχετίζονται με τις σχέσεις και το σεξ. Σε θρησκευτικό επίπεδο αυτά τα θέματα είναι ταμπού και σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, ορισμένοι Βρετανοί Μουσουλμάνοι δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα των γονιών τους, που σημαίνει ότι οι όποια συζήτηση είναι πιθανό να χαθεί στη μετάφραση. 

Και δεν είναι μόνο τα θέματα της σεξουαλικότητας δύσκολα. Ρωτήστε οποιονδήποτε μουσουλμάνο τι συνέβη όταν αποφάσισε να παντρευτεί κάποιον μη μουσουλμάνο. Το να προσπαθεί κανείς να προσεγγίσει θέματα που ξεφεύγουν από τα αυστηρά όρια που επιβάλει η θρησκεία θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες τόσο για τα άτομα, όσο και για την κοινότητα γενικά. 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τόσο πολλοί γκέι μουσουλμάνοι επιλέγουν να κλειστούν στον εαυτό τους. Αυτό οδηγεί σε μια μυστική διπλή ζωή με οδυνηρές συνέπειες, καθώς οι γκέι Μουσουλμάνοι συνηθίζουν να κάνουν στρέιτ γάμους. Εχω δει αμέτρητα παραδείγματα γάμων χτισμένους πάνω στο ψέμα, την απογοήτευση και την αδυσώπητη πίεση της συμμόρφωσης. Δεν είναι μόνο το καταπιεσμένο άτομο που υποφέρει. Είναι και πολλοί άλλοι και κυρίως τα παιδιά που κάποια στιγμή καταλήγουν να ανακαλύπτουν ότι ο γάμος των γονιών τους δεν ήταν καθόλου αυτό που φαινόταν. 

Για αυτούς που αποφασίζουν να μιλήσουν οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Ο Naz Mahmood αυτοκτόνησε όταν η μητέρα του ανακάλυψε ότι είναι γκέι. 

Τότε, ο επί 13 χρόνια σύντροφός του Matthew Mahmood-Ogston δημιούργησε την οργάνωση «Naz and Matt» για να εξασφαλίσει ότι η θρησκεία δεν θα μπει εμπόδιο στην άνευ όρων αγάπη  των γονιών προς τα παιδιά τους. 

Αυτή είναι η πρώτη ιστορία που διάβασα στον Τύπο για τους γκέι μουσουλμάνους και δεν μου προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί επιλέγουν να μείνουν σιωπηλοί παρά το ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εμένα που δίνουν... θανατηφόρους αγώνες. 

Κάθε φορά που μιλώ με ειλικρίνεια και αποκαλύπτω ότι είμαι ένας γκέι Μουσουλμάνος, εισπράττω θετικότητα από άλλους Μουσουλμάνους, από το «Ουάου, δεν έχω συναντήσει ποτέ κάποιον σαν και εσένα» ως σχόλια σαν και αυτό: «Είχα πάντα υποψίες ότι ο θείος μου ήταν γκέι... Μακάρι να μπορούσε να βγει να το πει».  Εχω συναντήσει μια πληθώρα άλλων γκέι Μουσουλμάνων, συμπεριλαμβανομένου της πρώτης Μουσουλμάνας drag queen, Asifa Lahore και έχω πάει σε φόρουμ στα οποία συζητούνται θέματα όπως το πώς η μουσουλμανική κοινότητα μπορεί να στηρίξει τους ΛΟΑΤ. Η αλλαγή συμβαίνει, αλλά αργά και θα χρειαστούν χρόνια για να επέλθει. 

Μόλις σήμερα το πρωί επισκέφθηκα μια τράπεζα και άρχισα να συνομιλώ με μια υπάλληλο, μια λευκή Βρετανίδα. Μου είπε ότι δεν βρίσκει το κουράγιο να μιλήσει στους γονείς της για τον αρραβώνα της. Γιατί δεν μπορεί; Γιατί θέλει να κάνει έναν μη παραδοσιακό γάμο: Με μια άλλη γυναίκα. 

Αυτή θα μπορέσει τελικά να παντρευτεί αλλά βρήκα τη δική της περιπέτεια να έχει τόσα κοινά στοιχεία με αυτές κάποιων Βρετανών Μουσουλμάνων που προσπαθούν για να είναι αληθινά οι εαυτοί τους. Στην πραγματικότητα δεν διαφέρουμε σε τίποτα. 

Η σημερινή έρευνα δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα και για τους Βρετανούς μουσουλμάνους, να σπάσουν τη σιωπή τους και να κάνουν τις δύσκολες συζητήσεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσουμε χώρο για την ομοφυλοφιλία ανάμεσα στους Βρετανούς Μουσουλμάνους και να εξαφανίσουμε το 52% της έρευνας». 

Πηγή: Independent.co.uk



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.