google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΟΜΑΔΑ LGBTQ TEI ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΜΟΦΟΒΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Οι ομοφοβικές και σεξιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα σε διάφορες σχολές ανά την Ελλάδα ούτε μας εκπλήσσουν ούτε μας αφήνουν άφωνους. Έχουμε δυστυχώς συνηθίσει είτε να ακούμε είτε και να βιώνουμε αντίστοιχα περιστατικά. Συνειδητοποιήσαμε όμως πως τα γεγονότα αυτά πλέον δε μένουν αναπάντητα, αλλά αντιθέτως άτομα σαν εμάς συνασπίζονται και δημιουργούν ομάδες με βασικό σκοπό την διεκδίκηση του να υπάρχουν εντός και εκτός σχολών, όπως αυτά επιθυμούν. 

"Μισάνθρωποι εδώ, μισάνθρωποι εκεί, που είναι οι μισάνθρωποι;
Παντού σε όλη την Ελλάδα!

ΚΕΡΚΥΡΑ:
Τα ξημερώματα Σαββάτου 6/02/16, σε καφετέρια που στεγάζεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ομάδα νεαρών μάτσο κερκυραίων τραμπούκισε στοχευόμενα φοιτητή του Πανεπιστημίου, λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, και  τον απείλησαν για την σωματική του ακεραιότητα δηλώνοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που του συμβεί κάτι θα έχουν την πλήρη συγκάλυψη της Κερκυραϊκής κοινωνίας.  

ΚΟΜΟΤΗΝΗ:
Την Παρασκευή 12/02/16, σε πάρτυ της Παλαιάς Νομικής, 2 φοιτήτριες που είχαν βγει να διασκεδάσουν, έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από παρενοχλήσεις φοιτητριών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην Κομοτηνή.

ΒΟΛΟΣ:
Την Πέμπτη 10/02/16, σε πάρτυ αριστερής φοιτητικής παράταξης, 2 γκέι φοιτητές χτυπήθηκαν από ομάδα τραμπούκων ομοφοβικών επειδή εθεάθησαν  να φιλιούνται στον χώρο.

ΑΘΗΝΑ:
Εντός του 2015, στο ΤΕΙ Αθήνας, ορισμένοι καθηγητές χρησιμοποίησαν τον χρόνο διδασκαλίας τους, ως μέσο για να προάγουν την ομοφοβία τους, μίλησαν για ανώμαλους ανθρώπους, για αρρώστιες, για παρά φύσιν καταστάσεις και ένα σωρό άλλα τέτοια που μας δίδαξε από μικρούς η ετεροκανονικότητα. Παράλληλα, λίγες μέρες αφού αποκτήσαμε δημόσια παρουσία στο ΤΕΙ βάφοντας το δικό μας ταμπλό στα χρώματα του ουράνιου τόξου, κάποιοι αποφάσισαν να γράψουν πάνω του την λέξη ανώμαλοι.
Τα περιστατικά αυτά αποτέλεσαν την αιτία για φοιτητές και φοιτήτριες που μέχρι πρότινος κρυβόντουσαν, φοβόντουσαν και σιωπούσαν, να συνασπιστούν από κοινού και να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες, τους δικούς του πυρήνες εναντίωσης. Στήριξη σε QueerCorfu, Homo Φεμinus lgbtqia+ Κομοτηνής και κάθε άλλη φοιτητική ομάδα που συνδιαμορφωτικά αντιστέκεται στην ετεροκανονικότητα, στην πατριαρχία και κάθε σύστημα καταπίεσης.

Οι σχολές μας δεν ανήκουν σε κανένα ρατσιστή, σεξιστή, ομοφοβικό, τρανσφοβικό μισάνθρωπο. Ανήκουν σε όλες και όλους εμάς που παλεύουμε για ισότητα. Ανήκουν σε όλους και όλες εμάς που δεν πιστεύουμε σε ομαλούς και ανώμαλους ανθρώπους. Ανήκουν σε όλες και όλους εμάς που θέλουμε σχολές στις οποίες θα ντυνόμαστε, φιλιόμαστε, εκφραζόμαστε ελεύθερα χωρίς κανένα φόβο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.