google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Τρανσέξουαλ μορμόνος αγωνίζεται για να αλλάξει η εκκλησία

Επιχείρησε να αυτοκτονήσει, δεν έβαλε όμως οριστικό τέλος στη ζωή του. Δέχθηκε κακόβουλα σχόλια, ήρθε αντιμέτωπος με απειλές, αλλά δεν σίγησε. Τρανσέξουαλ μορμόνος, μέλος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά και να παλέψει για τα δικαιώματά του. Ο Έμετ Κλάρεν θυμάται που στα 13 του χρόνια κοιτούσε απελπισμένος τον ουρανό και παρακαλούσε τον Θεό να αλλάξει το σώμα του.
 «Πιστεύω σε εσένα, ξέρω ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα», ήταν τα λόγια που εκστόμιζε πριν από την μεγάλη αλλαγή. Ο Κλάρεν γεννήθηκε γυναίκα, από μικρό παιδί όμως αισθανόταν πως το φύλο του έπρεπε να είναι διαφορετικό.
Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια για να έρθει σε επαφή με τον όρο τρανσέξουαλ, και δεδομένου του συντηρητικού οικογενειακού περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε άργησε να αποδεχτεί τη διαφορετικότητά του. «Μετάτρεψέ με σε αγόρι», συνήθιζε να λέει καθημερινά στον Θεό, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα άλλαζε. Η επιθυμία του υλοποιήθηκε στα 21 του χρόνια οπότε άλλαξε φύλο. Ο Κλάρεν βασανιζόταν για μεγάλο διάστημα. Στα 14 του χρόνια δεν άντεξε τη σύγκρουση που συντελούνταν μέσα του και αποπειράθηκε για πρώτη φορά να αυτοκτονήσει.
Λίγο αργότερα, 17 ετών, έμαθε για την ύπαρξη των τρανσέξουαλ, δεν χρειάστηκε όμως να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να βυθιστεί στην κατάθλιψη και να επιχειρήσει για δεύτερη φορά να αυτοκτονήσει. Φοβούμενος μήπως αποβληθεί από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ, όπου φοιτούσε και το οποίο δεν έδειχνε ανοχή στην διαφορετικότητα, εγκατέλειψε τις σπουδές του. Αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του όταν μετακόμισε στη Γιούτα, άλλαξε το όνομά του και ξεκίνησε να παίρνει τεστοστερόνη. Υπεβλήθη σε εγχείρηση αφαίρεσης στήθους παρά τις έντονες προσπάθειες των γονιών του να τον μεταπείσουν.
Πασχίζει ώστε η Εκκλησία να αποδεχτεί τους τρανσέξουαλ, ενώ έχει αναπτύξει ενεργό δράση μέσα από ένα κίνημα Μορμόνων που παλεύει σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, αποξενωμένο από την κοινότητα των ΛΟΑΤ. Ο Κλάρεν δεν δείχνει να φοβάται την πιθανή επιβολή κυρώσεων, αλλά επιδιώκει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ΛΟΑΤ από την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Η Εκκλησία κινήθηκε κατά των ΛΟΑΤ όταν τον περασμένο Νοέμβριο ανέπτυξε μια επικριτική ρητορεία που ήθελε τα παιδιά ζευγαριών του ιδίου φύλου να μην εντάσσονται σε αυτήν μέχρι να συμπληρώσουν τα 18 έτη.
 Η ρατσιστική ατζέντα έχει οδηγήσει τρανσέξουαλ στην εγκατάλειψη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Ομοφοβικά παραληρήματα δεν βάζουν όμως φρένο στη δράση του Κλάρεν, αντίθετα αναδεικνύεται μια μοναδική ιστορία ενός ανθρώπου που διατρανώνει τις θέσεις του υπέρ της ισότητας. Ελπίζει να αποτελέσει παράδειγμα για τρανσέξουαλ ώστε να παραμείνουν στην Εκκλησία χωρίς να φοβούνται τον αφορισμό. Παρόλο που η Εκκλησία τάσσεται κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, οι Μορμόνοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους απέναντι στους τρανσέξουαλ. Οι ηγέτες των Μορμόνων δήλωσαν πρόσφατα ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με θέματα που αφορούν στους τρανσέξουαλ και πως υπάρχουν πολλά ακόμη στοιχεία τα οποία πρέπει να μάθουν. Η δήλωση ερμηνεύεται από τους τρανσέξουαλ με αισιοδοξία καθώς ελπίζουν πως κάποια μέρα θα τους αγκαλιάσει η Εκκλησία.
Ελισάβετ Σταμοπούλου
@ΑΝ θέλετε να δείτε μια ταινία που μας άρεσε και έχει σχέση με μια ερωτική ιστορία δύο νέων από διαφορετικούς κόσμους και σχετίζεται με το θέμα τότε απολαύστε το Latter Days. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.