google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

24-25 IOYNIOY TO PRIDE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ !


ΚΟΣΜΟΣΣΥΡΟΗ σύμφωνα με πληροφορίες του Lgbt Greece αναμένονται στην Θεσσαλονίκη με την αφίσα που τιτλοφορεί το Pride της Θεσσαλονίκης το οποίο διεξάγεται φέτος από 24-25 Ιουνίου 2016.!
Η ομοφυλοφιλική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία που θα δείτε, για την 5η παρέλαση υπερηφάνειας στην πόλη. Το ενωτικό μήνυμα που έχει την δική του συμπαντική αξία..ΝΑ τονίσουμε ότι η εκδήλωση παρουσίασης γίνεται στις 17/4 και η επίσημη που έχει δημοσιευθεί είναι αυτή με το "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ"!
. Είναι αυτονόητο ότι ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον θεσμό και φυσικά να δούμε περιμένουμε να δούμε τις επίσημες αφίσες του Φεστιβάλ.
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ PRIDE ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το 5ο Thessaloniki Pride είναι αφιερωμένο στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους. Ο εχθρικός λόγος που υποδαυλίζει, προτρέπει και δικαιολογεί το μίσος κατά των LGBTQI+ ανθρώπων και μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις και εγκλήματα σε βάρος τους είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί, μιας κι αποδεδειγμένα συνδέεται με την έξαρση της ομο/τρανσφοβικής βίας, αλλά και με τις αρνητικές επιπτώσεις στην ευαίσθητη ψυχολογία των LGBTQI+ νέων, όπως η κατάθλιψη κι οι αυξημένες αυτοκτονικές τάσεις. Κι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση είναι η αντίδραση της κοινωνίας στα κηρύγματα μίσους απ' όπου κι αν προέρχονται (θεσμικοί παράγοντες, δημόσια πρόσωπα, internet, κοινωνικό περιβάλλον) αναπαράγοντας μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης. Γι' αυτό και το σύνθημα του 5ου Thessaloniki Pride ταυτίζεται με την πασίγνωστη ευαγγελική ρήση "αγαπάτε αλλήλους" (κατά Ιωάννην, ιγ΄:34). Είναι η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες του ομο/τρανσφοβικού μίσους που συχνά χρησιμοποιούν την θρησκεία, παρερμηνεύοντάς την φυσικά, για να στιγματίσουν τους LGBTQI+ ανθρώπους. Η ανδρόγυνη φιγούρα του τραπουλόχαρτου της αφίσας υπενθυμίζει ότι η αγάπη πάντα υπερισχύει του μίσους κι η προσαρμογή της ρήσης σε γραφή που δε φανερώνει γένος υπενθυμίζει ότι η προτροπή για αγάπη ισχύει για κάθε ανθρώπινο πλάσμα χωρίς εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.