ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Κίνα: δικαστήριο απέρριψε αίτηση gay για να παντρευτούν

Ακανθώδες αποδεικνύεται για την Κίνα το ζήτημα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων μετά την απόφαση δικαστηρίου να αποφανθεί κατά ενός γκέι ζευγαριού που αγωνίζεται για το δικαίωμα του στο γάμο, στην πρώτη τέτοια περίπτωσης τη χώρα. Οι Sun Wenlin και Hu Mingliang είχαν καταθέσει μήνυση κατά του γραφείου πολιτικών υποθέσεων στην πόλη Changsha, στην επαρχία Χουνάν, όταν αυτό αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα να παντρευτούν, όταν κατέθεσαν αίτηση τον Ιούνιο του 2015. Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, το περιφερειακό δικαστήριο αποδέχθηκε για πρώτη φορά σε ανάλογη υπόθεση να συζητήσει την υπόθεση και να ακροαστεί την αγωγή. Το δικαστήριο έκρινε τελικά, μετά από συνεδρίαση που διήρκησε μερικές ώρες, αρνητικά την υπόθεση για το ζευγάρι. 
Η δίκη έλαβε χώρα εν μέσω έντονων διαμαρτυριών καθώς έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γκέι ενώ ορισμένοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί αναφέρθηκαν στην υπόθεση, μεταξύ αυτών και οι Global Times. «Σε όλο τον κόσμο, σε άλλα μέρη, οι ομοφυλόφιλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους», δήλωνε το ζευγάρι σε συνέντευξη του, τον Ιανουάριο προσθέτοντας: «Μπορούν να παντρευτούν και να αντιμετωπίσουν τις διακρίσεις. Στο εσωτερικό της Κίνας, εξακολουθούμε να ζούμε αυτή τη ζωή. Δεν μπορούμε να παντρευτούμε, και υφιστάμεθα διακρίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.