google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ OUTVIEW FESTIVAL!

Το Outview Film Festival σήκωσε αυλαία και παρουσιάζει ένα δυνατό κινηματογραφικό πρόγραμμα, με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες αλλά και ξεχωριστούς καλεσμένους Την Πέμπτη το βράδυ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Queer Κινηματογράφου Outview, που φέτος κλείνει τα 10 χρόνια στην Αθήνα. Σε μια κατάμεστη αίθουσα τα φώτα έκλεισαν και τα πάντα ξεκίνησαν υπό τους ήχους του Rock ‘n’ Roll Suicide του David Bowie, από το οποίο το φετινό φεστιβάλ δανείστηκε το tagline του: “Give me your hand, you are wonderful” (Δωσ’ μου το χέρι σου, είσαι υπέροχος/η). Μια ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίστηκε από όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν το φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια, ακτιβιστές για lgbtq ζητήματα, και συγκεκριμένα μέλη της Θετικής Φωνής, των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, της Coloryouth, την οργάνωση ΛΟΑΤ-ΑμεΑ και άλλες...
Στη συνέχεια η «ψυχή» του φεστιβάλ, Μαρία Cyber Κατσικαδάκου, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους από τις Πρεσβείες των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ολλανδίας, Βραζιλίας, Ισραήλ για την υποστήριξή τους και αυτοί με τη σειρά τους απεύθυναν χαιρετισμούς και ευχήθηκαν στο φεστιβάλ να τα εκατοστίσει. Τέλος μια από τις επίσημες προσκεκλημένες του 10ου Outview, η διάσημη drag queen Sherry Vine, ευχαρίστησε το φεστιβάλ που την έφερε στην Ελλάδα και σήμερα, Παρασκευή, θα προβληθεί η πρώτη της ταινία. Ακολούθησε η ταινία έναρξης, μια ισπανική παραγωγή με τίτλο A Εscondidas (Hidden Away): πρόκειται για μια τρυφερή ταινία ενηλικίωσης και συνειδητοποίησης που μιλά ταυτόχρονα για τη σεξουαλική αφύπνιση αλλά και το μεταναστευτικό της Ευρώπης του σήμερα.
Αφιερώματα Outview 2016-Διπλή Μειονότητα
Με την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας, φιλοξενείται φέτος στο Outview το μοναδικό στην Ευρώπη International Queer & Migrant Film Festival του Άμστερνταμ με καλεσμένο τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Chris Belloni, καθώς και τον σκηνοθέτη Sebastiaan Kes του ντοκιμαντέρ One Kingdom, One Love. Η ταινία Je Suis A Toi (All Yours) από τον Βέλγο David Lambert, που πραγματεύεται την προσπάθεια ενός Αργεντίνου rent boy να τα βγάλει πέρα δουλεύοντας σε ένα φούρνο στο Βέλγιο, κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ Κάρλοβυ Βάρυ το 2014 και στο φεστιβάλ Queer Lisboa το 2015. Με ένα πρόγραμμα εφτά δυνατών ταινιών, μεταξύ των οποίων το συγκλονιστικό Oriented (με την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας), ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τις ζωές τριών gay Παλαιστίνιων φίλων που αντιμετωπίζουν καθημερινά την εθνική και σεξουαλική τους ταυτότητα στο Τελ-Αβίβ, και βραβευμένων ταινιών που περιλαμβάνει και τους Έλληνες σκηνοθέτες Κωνσταντίνο Γιάνναρη και Πάνο Κούτρα. Tο αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ένα θεματικό πάνελ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.