google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Outview συμπληρώνει 10 χρόνια

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Outview Film Festival και με «σύνθημα» Give me your Hand -You are Wonderful (στίχος από το τραγούδι Rock'n Roll Suicide από το θρυλικό άλμπουμ Ziggy Stardust του D.Bowie) επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 14 έως 24 Απριλίου με ένα δυνατό κινηματογραφικό πρόγραμμα τόσο σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες, workshop, πάνελ, αφιερώματα όσο και σε καλεσμένους. Η αφίσα του Φεστιβάλ φέτος παραπέμπει στον Ντέιβιντ Μπόουι, στον άνθρωπο που έδωσε «χείρα βοηθείας» σε όλη την κοινότητα των «διαφορετικών» ανθρώπων να βρούν κοινωνική αποδοχή.
 Παράλληλα με το φετινό σύνθημα το Outview προσκαλεί όλη την κοινωνία να απλώσει χείρα βοηθείας σε όσα άτομα την έχουν ανάγκη γιατί, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μπορεί αυτόςο κόσμος να γίνει καλύτερος!» Την Απονομή Βραβείων (Σάββατο 23 Απριλίου στην Ταινιοθήκη) θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Αγγελάκης και η Κωνσταντία Χριστοφορίδου και τα βραβεία θα απονεμηθούν από γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παράγοντες της κινηματογραφικης σκηνής. Τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν σύντομα και μαζί και τα ονόματα της φετινής Κριτικής Επιτροπής. Η Τελετή Λήξης διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα. Ο εκθεσιακός χώρος θα φιλοξενήσει τα εγκαίνια της καινούργιας φωτογραφικής δουλειάς του Βραζιλιάνου φωτογράφου Luiz Veloso με θέμα «lgbt aging project» .
 Με την υποστήριξη της ολλανδικής πρεσβείας, το Outview φιλοξενεί φέτο ςτο Φετσιβάλ International Queer & Migrant Film Festival του 'Αμστερνταμ με προσκεκλημένο τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Κρις Μπελόνι καθώς και τον σκηνοθέτη Σεμπάστιαν Κες του ντοκιμαντέρ «One Kingdom, One Love». Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι το ντοκιμαντέρ «Oriented» που ακολουθεί τις ζωές τριών gay Παλαιστίνιων φίλων αντιμέτωπους καθημερινά με την εθνική και σεξουαλική τους ταυτότητα στο Τελ-Αβίβ (με την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας). Επίσης και ταινίες των ελλήνων σκηνοθετών Κων. Γιάνναρη, Χρήστου Βούπουρα και Πάνου Κούτρα.
Με την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας πραγματοποιείται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θεματικό αφιέρωμα για τη διερεύνηση των πιο πρωτοποριακών τάσεων στη σύνδεση χορού - κίνησης - βίντεο - gender, εστιασμένο στην Αμερική, από το 1950 μέχρι σήμερα. Αρχειακές προβολές σπάνιων ταινιών, performance, πάνελ και τέσσερις επίτιμοι καλεσμένοι. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο συνεργάτης του Merce Cunningham, Charles Atlas(πρωτοπόρος του media-dance), οι περφόρμερ Wu Tsang (Moved By Motion, Museum of Contemporary Art (MOCA), Los Angeles) και Boychild (Institute for Contemporary Arts, London) και Patrick Belaga (τσελίστας που δημιούργησε το soundtrack για την πρόσφατη ταινία στην οποία έκανε παραγωγή ο Gus Van Sant «I am Michael»). Στη λίστα του περιοδικού OUT των 100 επωνύμων που είναι ανοιχτά γκέι, δεσπόζει και το όνομα του καλεσμένου στο Φεστιβάλ Τζέραλντ ΜακΚάλουτς (CSI, Beverly Hills 90210, Melrose Place και Law & Order), ο οποίος θα παραβρεθεί στην παορυσίαση της πρώτης του ταινία μεγάλου μήκους. Επίσης, προσκεκλημένη είναι η Βασίλισσα των video-parody Σέρι Βάιν, με την καινούργια της παρωδία ταινιών James Bond, «Just For One Day», σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα. Στο πλαίσιο του Outview θα πραγματοποιήσει συναυλία η νορβηγική μπάντα Hungry Hearts που εκπροσωπεί τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision.
Με το τραγούδι τους LAIKA απόδωσαν φόρο τιμής στην σκυλίτσα που έστειλαν οι Ρώσοι στο διάστημα και έκαναν μία δήλωση για τα δικαιώματα των ζώων όσο και για την ομοφοβία της ρωσικής κυβέρνησης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μετά την προβολή της πρώτης gay & lesbian Bollywood Ινδο-Νορβηγικής παραγωγής «Life Is a Moment». Tο φετινό Outview Film Festival παρουσιάζει ένα πάνελ που αποτελείται από τέσσερις ακτιβίστριες και ακαδημαϊκές γυναίκες από την Ελλάδα και το Άμστερνταμ, που μάχονται σθεναρά ενάντια στην χονδροφοβική κοινωνία. «Ξεμπροστιάζουν» στο πάνελ τις πολιτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές διαστάσεις του πάχους. Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν ταινίες που διαπραγματεύονται το θέμα του πάχους από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Από τη συλλογή μικρού μήκους ταινιών από το Berlin Porn Film Festival μέχρι την κινηματογραφική ρετροσπεκτίβα στον σκηνοθέτη Γιαν Σολντάτ και από εκεί στη σκληρή πραγματικότητα του Chemsex (chemical sex), παραγωγή του αγγλικού Vice, το Φεστιβάλ πραγματοποιεί αφιέρωμα στην διάσημη Falcon Studio. O Θείος Χάουαρντ δεν είναι μόνο το ντοκιμαντέρ «Uncle Howard» (2016) με επίσημη συμμετοχή στην φετινή Berlinale, αλλά είναι και ο σκηνοθέτης του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Burroughs: Τhe Movie» (1983) το οποίο θα προβληθεί στο Φεστιβάλ.
Το Outview Film Festival μάς πάει μια κινηματογραφική βόλτα σε μια δεκαετία σημαντική για τη gay κοινότητα, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, με πρωταγωνιστές τον Γουίλιαμ Μπάροους, τον Τζιμ Τζάρμους, τον Ρόμπερτ Γουίλσον και άλλους καλλιτέχνες της περιόδου. Στο αφιέρωμα «For the Love of Women» προβάλλονται λεσβιακές ταινίες, όπως το «The Duke of Burgundy». Παράλληλα, θα προβληθούν ταινίες του ελληνικού queer σινεμά. Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι και το SMAC του Ηλία Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.