google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Στο Μισισίπι όλοι είναι ίσοι εκτός από τους γκέι...

Το χάσμα μεταξύ «συντηρητικών» και «προοδευτικών» ιδιωτικών επιχειρήσεων έγινε ακόμη μεγαλύτερο στις ΗΠΑ από χθες Τρίτη, εξαιτίας ενός νέου νόμου ο οποίος θίγει άμεσα τα δικαιώματα ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ στην πολιτεία του Μισισίπι, με πρόσχημα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. 
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μισισίπι υπέγραψε τον νόμο HB1523 που επιτρέπει σε ιδιωτικές και δημοτικές επιχειρήσεις -μεταξύ των οποίων εκκλησίες, συλλόγους και θρησκευτικές φιλανθρωπικές οργανώσεις -να αρνούνται να εξυπηρετήσουν ζευγάρια ομοφυλοφίλων, εάν θεωρούν ότι είναι αντίθετο με τα θρησκευτικά «πιστεύω» των ιδιοκτητών τους.
Ότι εν ολίγοις, έχουν την ευχέρεια να αποκλείσουν ένα άτομο εφόσον δεν εγκρίνουν τον τρόπο ζωής του. Παρότι ο νόμος ορίζει ότι η Πολιτεία υποχρεούται να εξυπηρετεί μέλη της LGBT κοινότητας, παραμένει στη διακριτική ευχέρεια κάθε υπαλλήλου να μην τους εξυπηρετεί.
Μάλιστα, η PayPal ανακοίνωσε, αμέσως μετά την υπογραφή του νόμου, ότι ακυρώνει επένδυση 3,6 εκατ. δολαρίων στη Βόρεια Καρολίνα, την οποία είχε ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες (επέκταση, που όπως αναφέρει, αφορούσε σε 400 θέσεις εργασίας στην περιοχή Charlotte και θα υλοποιούνταν στα τέλη του 2017), επειδή ο νέος νόμος αντιτίθεται «στην αποστολή και στην κουλτούρα της εταιρείας».
Σε ανακοίνωσή του μέσω Twitter -μετά την υπογραφή- ο κυβερνήτης Φιλ Μπράιαντ απέρριψε τις καταγγελίες ότι ο νόμος συνιστά διάκριση κατά των ομοφυλοφίλων του Μισισίπι.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο νόμος «απλώς ενισχύει τα δικαιώματα για την άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας, όπως αναφέρονται στην πρώτη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ».
Ο νόμος ορίζει ότι γάμος «είναι ή θα έπρεπε να αναγνωρίζεται ως η ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας» και ότι οι σεξουαλικές σχέσεις θα πρέπει να «φυλάσσονται» μόνο για τέτοιες ενώσεις.
Προχωρά, μάλιστα, παρακάτω: Γίνεται ο πρώτος νόμος στις ΗΠΑ που ορίζει ότι τρανς άτομα θα πρέπει να θεωρούνται εκπρόσωποι του φύλου με το οποίο γεννιούνται, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες τους. «Οι όροι αρσενικό (άνδρας) ή θηλυκό (γυναίκα) αναφέρονται στο αμετάβλητο βιολογικό φύλο ενός ατόμου, όπως καθορίζεται αντικειμενικά από την ανατομία και τη γενετική κατά τη στιγμή της γέννησης» αναφέρει ο νόμος.
«Αυτή είναι μία θλιβερή ημέρα για την Πολιτεία του Μισισίπι και για χιλιάδες πολίτες της Πολιτείας που θα μπορούν πλέον να απομακρύνονται από επιχειρήσεις, να τους αρνούνται την έκδοση άδειας γάμου, να τους αρνούνται την αγορά σπιτιού, την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και την απαραίτητη περίθαλψη, στη βάση του ποιοι είναι» δήλωσε η Jennifer Riley-Collins, πρόεδρος της Ένωση Αμερικανικών Κοινωνικών Ελευθεριών του Μισισίπι σε ανακοίνωσή της.
Είχε προηγηθεί έντονη διαμαρτυρία 600 περίπου πολιτών, την περασμένη Δευτέρα, έξω από την κατοικία του κυβερνήτη στο Jackson. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.