ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΜΕ 14.000 ΚΟΣΜΟ ΤΟ THESSALONIKI PRIDE

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Thessaloniki Pride. Πάνω από 13.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας πάλι στο σημείο εκκίνησης. 

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν την στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, όπου ομάδα 20-30 ατόμων προσπάθησαν να εμποδίσουν την διελευσή της, αλλά τελικά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών του, η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τους περσινούς αριθμούς, ενώ υπήρξε προσέλευση και από όμορες χώρες. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στελέχη του κόμματος και της νεολαίας του, ενώ από πλευράς ΝΔ παρέστησαν ο γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μαίη Ζαννή, το μέλος πολιτικής επιτροπής Βίκυ Νάκου, ο διευθυντής πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας και ο τέως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Αντύπας Καρύπογλου.
Τη Νέα Δημοκρατία αντιπροσωπεύουν στην παρέλαση οι: Γιώργος Σταμάτης (Γραμματέας Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων), Μαίη Ζαννή (Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού), Βίκυ Νάκου (μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.), Αλέξανδρος Μίχας (Διευθυντής Πολιτικού Συμβούλιου ΟΝΝΕΔ) και Αντύπας Καρίπογλου (τέως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.).
«Το Thessaloniki Pride είναι αφιερωμένο στο δικαίωμά μας να προσδιοριζόμαστε όπως εμείς νιώθουμε και στην υποχρέωσή μας να σεβόμαστε τους αυτοπροσδιορισμούς των άλλων» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Θάνος Βλαχογιάννης ζητώντας ισονομία και ισότητα για όλους. «Στην Ελλάδα, εξαιρούμαστε από τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία και, πολύ απλά, δεν μπορώ να πιάσω το χέρι του συντρόφου μου στην παραλία χωρίς να δεχθώ επικριτικά σχόλια» τόνισε ο κ.Βλαχογιάννης. Σχολιάζοντας τη διοργάνωση του «RADical PRIDE // 1ο αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride» πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα όλων «να διεκδικούν τη δική τους μέρα ορατότητας» και εκτίμησε ότι η ελληνική πολιτεία διστάζει στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, «γιατί φοβάται τα συντηρητικά χαρακτηριστικά από την εκκλησία και την υπόλοιπη κοινωνία». 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι «θεωρούμε δεδομένο την αποδοχή της διαφορετικότητας ως στάση ζωής» και χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride ως «δημόσια εκδήλωση της διεκδίκησης δικαιωμάτων». Το φεστιβάλ ανοίγει αύριο με ένα υπαίθριο πάρτι στη Ζεύξιδος και συνεχίζεται με δύο προβολές, μία βιβλιοπαρουσίαση και 4 καλλιτεχνικές εκθέσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Thessaloniki Pride είναι υποψήφιο για το EuroPride του 2020 που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.