google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΗH Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το «Athens Pride»

Στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής για μια χρονιά ακόμη ενεργά στο πλαίσιο της αποστολής της να συμβάλλει στην ενίσχυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως επιβάλλεται και από τις σχετικές συστάσεις του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Περιφέρεια, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι υπάρχουν ακόμη «πολλά βήματα για την ισότητα χωρίς διακρίσεις, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου», όπως και νομοθετικές εκκρεμότητες. Σε ζητήματα όπως: το δικαίωμα στον γάμο, η παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με μια διαδικασία ταχεία, διαφανή και προσβάσιμη χωρίς διακρίσεις λόγω ηλικίας ή οικογενειακής κατάστασης και το δικαίωμα αιμοδοσίας χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.
Επισημαίνει και την αναγκαιότητα βήματα που πρέπει να γίνουν και εσωτερικά «στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και να επανενωθούν όλες οι οργανώσεις της κοινότητας».
Η Περιφέρεια χαιρετίζει την συμμετοχή και άλλων θεσμικών συνοδοιπόρων της κοινότητας και αναμένει με ενδιαφέρον τη διεύρυνση της συμμετοχής και άλλων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να ενδυναμωθεί η απαίτηση ικανοποίησης των αιτημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη χώρα.
Η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, αύριο, (10/6), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η οποία μετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία με:
- Ανάρτηση πανό του συνθήματος του Athens Pride, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής,
- Χρωματισμό όλων των διαβάσεων περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος στα χρώματα του Athens Pride,
- Παραχώρηση του Πεδίου του 'Αρεως στις 4/6 για το πικ νικ των εθελοντών των οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.