google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΑΡΚΑΔΙΑ: Μια διάλεξη παρωδία και η ημιάθεια των πανεπιστημιακών

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ...ΝΕΦΕΛΩΔΗ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΙΠΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ...ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ...
ΟΙ Έλληνες δεν μπορούν να είναι ομοφυλόφιλοι. (Ούτε κομμουνιστές, που έλεγε μια ψυχή.) Επειδή είναι Έλληνες. Στην Αρκαδία, δε, στα τιμημένα χώματα που απελευθέρωσε ο Γέρος του Μοριά, οι ελληνικότεροι των Ελλήνων και χριστιανικότεροι των χριστιανών Αρκάδες δεν είναι δυνατόν να δεχθούν να ακούσουν τα παιδιά στα σχολεία για τις «έμφυλες ταυτότητες» και την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων (η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα, παιδάκια. Κι αν πέσει και κανένα χαστούκι, ας πρόσεχε η γυνή!). Και για ποιον λόγο δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το λεγόμενο κοινωνικό φύλο εδώ κάτω; Μα, φυσικά, επειδή τα παιδιά μας είναι γνήσια τέκνα των ελληνικότερων και χριστιανικότερων Ελλήνων και χριστιανών. Των Αρκάδων...
Αυτά μας είπαν, εν ολίγοις, οι καθηγητές Πανεπιστημίου που προσκλήθηκαν στην ημερίδα «Τι γίνεται στην Παιδεία;» η οποία διοργανώθηκε την Τετάρτη. Μας είπαν, επίσης, ότι οι «ξένοι», οι «από πάνω», οι κινητές των σχοινιών σε αυτό το παγκόσμιο θέατρο μαριονέτας θέλουν να αφελληνίσουν, να αποχριστιανίσουν, να εξαφανίσουν, να μπερδέψουν, να αλλοτριώσουν εθνικά και εθνολογικά και φυλετικά όλους εμάς. Και για να το κάνουν αυτό, επιτίθενται στα βλαστάρια μας, τα οποία μέχρι την αποφράδα μέρα που ήρθαν οι κομμουνιστές στην εξουσία (sic) ήταν αδιάκοπα σε πρόγραμμα νηστείας και προσευχής, παρθένα και ανέγγιχτα από τον κόσμο. Τα βλαστάρια μας δεν έχουν αναζητήσεις, δεν έχουν ερωτήματα, δεν θα ζήσουν σε έναν «γενναίο, νέο κόσμο», που λέμε. Όχι. Θα τα κρατήσουμε αποστειρωμένα στη γυάλα της παραδοσιακής αγκαλιάς της ελληνικής συμβιωτικής οικογένειας και μια ζωή θα τους λέμε να πάρουν ζακέτα…
Στα σοβαρά, τώρα. Η προσκεκλημένη καθηγήτρια της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας κυρία Μαρία Μαντουβάλου, μάς είπε ότι διεθνείς κύκλοι θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα οικονομικά, ηθικά και πολιτιστικά, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι προδοτικές, ότι «τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Παιδείας εργάζονται για να διαφθείρουν τα ελληνόπουλα, προτρέποντάς τα στην ακολασία και στην αισχρότητα από το Νηπιαγωγείο» (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ). Τα τελευταία χρόνια.. Να υποθέσουμε ότι όταν κυβερνούσε η Δεξιά και όχι «οι κωμικοί διάδοχοι των μαρξιστών», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, τα παιδιά δεν έπαιζαν τον γιατρό, δεν χουφτώνονταν στις τουαλέτες στα σχολεία, δεν είχαμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες...
Μας είπε και άλλα. Ότι οι κυβερνώντες χλευάζουν τη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού και τους αγώνες των Ελλήνων. Αυτό που δεν μας εξήγησε, αυτό που δεν ανέφερε, είναι για ποιον λόγο δεν πρέπει να παιδιά μας να ακούσουν για τις έμφυλες ταυτότητες στο Γυμνάσιο. Για ποιον ειδικό, συγκεκριμένο λόγο.
Θεωρητικά, θα απαντούσε σε αυτό ο καθηγητής της Ιατρικής (και χριστιανός, όπως είπε ο ίδιος, αν και δεν κατάλαβα γιατί το είπε) κ. Χατζητόλιος. Περίμενα ότι θα μας διαφώτιζε επί του θέματος. Ότι θα μας εξηγούσε για ποιον λόγο, ποιον ειδικό, ακριβή λόγο, δεν πρέπει οι μαθητές Γυμνασίου να ακούσουν για τις έμφυλες ταυτότητες. Γιατρός, καθηγητής της Ιατρικής, περίμενα να αναφερθεί στην ψυχολογία των παιδιών, στο τι απαιτεί η ανάπτυξή τους, στο πώς διαχειριζόμαστε τέτοια ζητήματα. Αλλά, ο κ. Χατζητόλιος, επειδή, προφανώς, είναι πρώτα απ’ όλα χριστιανός, μας είπε πάνω-κάτω ό,τι και η προηγούμενη ομιλήτρια. Και μας έφερε πληροφορίες από το παρελθόν: Μας διάβασε την άποψη Έλληνα γιατρού, χαμένη πια στα βάθη των αιώνων, ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Συγκεκριμένα: «Η ομοφυλία, ο φετιχισμός, η παιδοφιλία, η επιδειξιομανία και η παρενδυσία είναι διαταραχές προσωπικότητας, όπως ο σαδισμός, η ηδονοβλεψία και η κτηνοβασία». Επίσης, κατά την άποψή του, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια είναι ρατσιστική, επειδή, όπως είπε, δεν προβλέπει την περίπτωση «συζώ με δυο γυναίκες, έναν άντρα και δυο σκύλους». 
(Τρικυμία εν κρανίω.)
Για ποιον λόγο, σου λέει, οι συμπολίτες μου ομοφυλόφιλοι που ζουν με τον/την σύντροφό τους να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμένα στη διαχείριση του νοικοκυριού τους και στις συναλλαγές τους με το κράτος; 
(Γιατί; Ίσα κι όμοια είμαστε; Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες;)
Από τα χέρια αυτού του ανθρώπου βγαίνουν γιατροί. Από τα χέρια ενός γιατρού που λέει: «Μα, να μην μιλήσω για την ομοφυλοφιλία; Αφού είμαι γιατρός. Η ομοφυλοφιλία είναι πάθηση». Ούτε καν ένα «εγώ νομίζω ότι η ομοφυλοφιλία είναι πάθηση!». Όχι! Είναι, τελεία και παύλα, εγώ δεν άκουσα τίποτα για την Αμερικανική Ένωση Ψυχιάτρων το '70 που έβγαλε την ομοφυλοφιλία από τις ψυχικές διαταραχές!
(Σε αυτή την άποψη στηρίχθηκαν κομπογιαννίτες, μέλη εκκλησιών και «επιστήμονες» για να φτιάξουν κέντρα απαλλαγής από την ομοφυλοφιλία, τα οποία και σήμερα λειτουργούν ιδίως στην Αμερική, και όπου το θέμα «τακτοποιείται» με ένα εμβόλιο, ένα ηλεκτροσόκ στους όρχεις, μια πλύση εγκεφάλου και άλλα ωραία.)
Συμπερασματικά: Είδα και άκουσα επί σχεδόν δύο ώρες, δυο καθηγητάδες που είναι χαμένοι στον νεφελώδη ποιητικό τους κόσμο να καλούν σε επαγρύπνηση εναντίον αόρατων εχθρών. Ό,τι θα έλεγε η θεία μου που διαβάζει «Ελεύθερη Ώρα», αυτά άκουσα. Δεν ειπώθηκε τίποτα επί της ουσίας. Το ερώτημα «τι γίνεται στην Παιδεία;» έμεινε αναπάντητο.
Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με τον κ. περιφερειακό σύμβουλο, λησμονώ το όνομά του, που απηύθυνε χαιρετισμό: Ο καθένας ας αναλάβει τη συνειδησιακή του ευθύνη. Είμαι, λοιπόν, κάθετα αντίθετη με τη συζήτηση για την «αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων» στο Γυμνάσιο, όπως είμαι κάθετα αντίθετη και δεν με πείθει η άποψη «άντρας και γυναίκα γίνεσαι και δεν γεννιέσαι», που ήταν της μόδας τριάντα – σαράντα χρόνια νωρίτερα και στην Ελλάδα την θυμηθήκαμε τώρα, μαζί με κάτι ανεκδιήγητα συγγράμματα για τα παιχνίδια που δεν έχουν φύλο και τις ροζ και γαλάζιες κουβερτούλες με τις οποίες δεν πρέπει να τυλίγουν τα νεογνά στα μαιευτήρια για να μην γίνεται διαχωρισμός των βρεφών από την κούνια…
Όσο συμφωνώ με την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια, άλλο τόσο ενστερνίζομαι αυτά που έγραφε η Ντε Μποβουάρ το πάλαι ποτέ, χρήσιμα τότε, δεν λέω, αδιάφορα σήμερα, ή με ειδικό ιστορικό ενδιαφέρον. Ή με την άποψη περί «κοινωνικού φύλου» η οποία, σημειωτέον, είναι μόνο μία άποψη, μόνο μία θεωρία και όπως όλες οι απόψεις και οι θεωρίες, υπό αναίρεση. Επίσης, ως προς τη θέση μου για το ζήτημα, δείτε ΕΔΩ το άρθρο «Τεσσάρων ετών, ντυμένος κορίτσι».
Αλλά δεν είναι δυνατόν να εναντιωνόμαστε σε όλα τα παραπάνω, εν έτει 2017, με το επιχείρημα ότι ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα και ότι επειδή είμαστε Έλληνες δεν μπορούμε να είμαστε ομοφυλόφιλοι. Όπως δεν είναι δυνατόν οι περισσότεροι γονείς να μην γνωρίζουν τον όρο «έμφυλα στερεότυπα» και εκεί στο υπουργείο να προσδοκούν να τα αποδομήσουν κιόλας οι μαθητές Γυμνασίου!
Η κυβέρνηση, πολύ βιαστικά, προφανώς για να εξυπηρετήσει τις ΜΚΟ, «έτρεξε» τη Θεματική Εβδομάδα χωρίς σχεδιασμό, χωρίς συνεννόηση, χωρίς εξειδικευμένοι επιστήμονες να έχουν ασχοληθεί με το πώς μιλάς στα παιδιά για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Δίχως να πείσει τους γονείς, οι οποίοι σαστισμένοι βλέπουν μόνο αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και ουσία καμία. Δεν βλέπουμε τους μαθητές μας να γίνονται καλύτεροι. Δεν βλέπουμε τα σχολεία μας να προκόβουν. Για όλα αυτά, οι τιμημένοι Αρκάδες δεν ακούσαμε τίποτα προχθές –και αυτά θα έπρεπε να μας καίνε!
Με προχειρότητα από τη μια και με εμμονές από την άλλη, δεν πάμε μπροστά. Την επόμενη φορά που θα θελήσουν οι Σύλλογοι Γονέων να διοργανώσουν μια ημερίδα, ας καλέσουν εξειδικευμένους επιστήμονες. Τουλάχιστον. Ως προς τους ομιλητές, μιας και είναι καθηγητές και οι δύο, αφού δεν είναι ειδικευμένοι να μιλήσουν για την ομοφυλοφιλία και το πώς κουβεντιάζουμε για αυτό με τα παιδιά, ας ασχοληθούν με το να καταπολεμήσουν μια μεγάλη ανηθικότητα στον χώρο της εκπαίδευσης, που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι πανεπιστημιακά φροντιστήρια διαφημίζουν ανοιχτά την εκπόνηση μεταπτυχιακών διατριβών και διδακτορικών ακόμα.
Αυτό είναι ανήθικο και συμβαίνει στο σπίτι τους...
Γαλανιάδη Εύα από το arkadiaportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.