google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

LGBT Πελοποννήσου: "Οι αγώνες για ισότιμη μεταχείριση σε μια χώρα που όλα είναι θέμα παιδείας είναι καθημερινοί"

Οι ομάδες και οι οργανώσεις από την ελληνική περιφέρεια ομάδα υποστήριξης φίλων LGBT Πελοποννήσου, η Ομάδα Transgender Stonewall, καθώς και η Κίνηση Πολιτών κατά της ομοφοβίας, χαιρετίζουν την έναρξη των Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Αθήνα το Σάββατο και σε άλλες πόλεις της χώρας καθώς και την δέσμευση για ισότητα, ανθρωπιά και ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο περιοδικό Antivirus, σημειώνοντας ότι οι αγώνες για ισότιμη η μεταχείριση σε μια χώρα που όλα είναι θέμα παιδείας είναι καθημερινοί.
«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τόνισε ο Πρωθυπουργός και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Ωστόσο επισημαίνουμε το γεγονός ότι στην Ελληνική περιφέρεια ο ρατσισμός, η ομοφοβία, ενίοτε οι επιθέσεις σε νέα άτομα μέχρι άτομα μέσης ηλικίας είναι πραγματικότητα που δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε. Από τους νέους που όμως μας γράφουν σε e-mail τους ότι το μόνο που θέλουν είναι η αγάπη, η αποδοχή σε μια χώρα που έδωσε Πολιτισμό, αλλά κυρίως η αναφορά ότι μπορούν να περπατούν χέρι χέρι αποτελεί μια ακόμα διεκδίκηση καθώς στην Ελληνική περιφέρεια δεν τολμούν να το πράξουν, παρότι οι πολίτες αν δουν δυο κοπέλες χέρι χέρι δεν ανησυχούν. Αν δουν όμως δύο νέους ή δύο άνδρες τότε ο χλευασμός και η λεκτική επίθεση είναι δεδομένη.
Καταλήγοντας, παρά τα θετικά βήματα σημειώνουμε ότι έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμα. Κυρίως όμως να επισημάνουμε ότι η Rainbow flag που αποτελεί σημείο ορατότητας των ΛΟΑΤΚΙ είναι ποτισμένη με αγώνες αλλά κυρίως με το αίμα αθώων ανθρώπων που εξαιτίας του ρατσισμού δεν βρίσκονται στη ζωή.
Σε αυτούς ας αφιερώσουμε ιδίως τα νέα παιδιά τα φετινά Pride Festival!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.