google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το παρατράγουδο στο Pride και η καταδίκη από την κοινότητα

ΤΟ LGBT GREECE ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΦΡΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ATHENS PRIDE....
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ: Πρώτα από όλα είναι θέμα Παιδείας και δυστυχώς άγνωστο πώς άτομα από συγκεκριμένη οργάνωση, χωρίς να προκληθούν, αντί να συζητήσουν δημιούργησαν το παρατράγουδο το οποίο σύμφωνα με τα κοινωνικά δίκτυα καταδικάστηκε από την κοινότητα καθώς καμία οργάνωση δεν απαγορεύει να παρελάσει όποιος σέβεται την προσωπικότητα των ΛΟΑΤΚΙ. 
Επίσης το ότι ήταν παρών κυβερνητικά στελέχη μετά την συνέντευξη πρώτη φορά Πρωθυπουργού σε ΛΟΑΤΚΙ έντυπο, αποτελεί δείγμα σεβασμού, αφού η πορεία αυτή δεν έχει ΠΟΛΙΤΙΚΌ έρεισμα και μπορούν να εκφράζονται ΟΛΟΙ αρκεί να σέβονται όπως αναφέραμε τους ΛΟΑΤΚΙ. .
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής..
Με ανακοίνωσή της, η Πολιτική Ομάδα και η Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride καταδίκασαν την προσπάθεια εκδίωξης της ομάδας αστυνομικών «Δράση αστυνομικών ενάντια στον ρατσισμό» από την παρέλαση του Pride.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά τη χτεσινή επίθεση και βίαια προσπάθεια εκδίωξης της ομάδας αστυνομικών».

Και προσθέτει: «Το Athens Pride είναι μια γιορτή διεκδίκησης ανοιχτή σε όλα τα άτομα και όλες τις ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν μαζί μας την ορατότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας.

» Με δεδομένη τη βία που δεχόμαστε ως LGBTQI+ κοινότητα, συνειδητά έχουμε αποφασίσει ότι αυτή τη βία δε θα την αναπαράξουμε. Υπάρχει και θα υπάρχει πάντα χώρος για κριτικές, μη βίαιες παρεμβάσεις.

» Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας απέναντι στην ομάδα "Δράση αστυνομικών ενάντια στο ρατσισμό”. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της αστυνομίας για καταπολέμηση ομοφοβικών και τρανσφοβικών συμπεριφορών μέσα και έξω από αυτή αλλά και για εκδημοκρατισμό και αποσυντηρητικοποίησή της.

» Ανεξάρτητα από την όποια βάσιμη κριτική για το ρόλο και τη δράση της αστυνομίας απέναντι στην κοινότητα, καλούμε όλες τις οργανώσεις και ομάδες της κοινότητάς μας να καταδικάσουν το γεγονός».

Ένταση επικράτησε στο Athens Pride, όταν ομάδα συμμετεχόντων προσέγγισε αστυνομικούς της Δράσης Αστυνομικών Ενάντια στο Ρατσισμό και τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Εκείνη τη στιγμή από το σημείο περνούσε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Ευκλείδης Τσακλώτος, με αποτέλεσμα να μπει και αυτό στο στόχαστρο αποδοκιμασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.