google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Καταδίκη της Ρωσίας από το ΕΔΑΔ για το νόμο περί «γκέι προπαγάνδας»

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε σήμερα πως ο ρωσικός νόμος που απαγορεύει «την προώθηση της ομοφυλοφιλίας» παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αρχές σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και πραγματοποιεί διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλόφιλων ατόμων. Τρεις Ρώσοι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές ξεκίνησαν τον αγώνα κατά της σχετικής νομοθεσίας του 2013, η οποία είναι γνωστή ως ο νόμος περί «γκέι προπαγάνδας», αφού δέχθηκαν αρκετά πρόστιμα, κατά την περίοδο 2009-2012, για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. 
«Ο βασικός σκοπός αυτής της νομοθεσίας και ο τρόπος που διατυπώθηκε και εφαρμόσθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε μεροληπτικός και συνολικά δεν εξυπηρέτησε κανένα νόμιμο δημόσιο συμφέρον», ανέφερε το δικαστήριο με ανακοίνωση του, η οποία προσέθεσε πως «υιοθετώντας τέτοιους νόμους, οι αρχές έχουν ενισχύσει το στίγμα και την προκατάληψη και ενθαρρύνουν την ομοφοβία, η οποία είναι ασύμβατη με τις αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας». 
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο έχει καταδικάσει επανειλημμένως τη Ρωσία, ο νόμος αυτός έχει κυρίως εφαρμοστεί για να στοχοποιεί και να εκφοβίζει τους ανθρώπους της LGBTQ κοινότητας, ενώ η ασαφής ορολογία του δημιουργεί ένα απεριόριστο πεδίο για την εφαρμογή του. Μολαταύτα, το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου, η οποία θα είναι έτοιμη εντός τριμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.