ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ GAY ΓΑΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δεν έχει κρύψει ποτέ η Άνγκελα Μέρκελ πως ως συντηρητική, δεν είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων. Αλλά προκειμένου να κερδίσει και 4η θητεία στην καγκελαρία, είναι διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της
Θυμάστε την ατάκα του Γιάννη Βογιατζή στον Φαίδων Γεωργίτση στις Θαλασσιές τις Χάντρες "μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις"; Ε, κάπως έτσι. Για πρώτη φορά, λοιπόν, η Μέρκελ δέχεται να συζητήσει το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι γάμοι ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου φύλου. Και δέχεται γιατί το κόμμα της δέχεται πιέσεις ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Και έτσι, η καγκελάριος που πολλές φορές έχει εκφράσει την αντίθεσή της με το δικαίωμα ανθρώπων του ίδιου φύλου στο γάμο, τώρα λέει ότι οι βουλευτές μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι με βάση τη γραμμή του κόμματος. 
Η Γερμανία επιτρέπει την πολιτική ένωση ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών από το 2001, αλλά δεν τους παρέχει το δικαίωμα να τελέσουν γάμο. "Θα ήθελα να οδηγήσω τη συζήτηση προς μια κατεύθυνση η οποία θα παραπέμπει σε ψηφοφορία κατά συνείδηση αντί της επιβολής οποιασδήποτε (θέσης)", δήλωσε η Μέρκελ στο γυναικείο περιοδικό Brigitte. Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες καθώς και οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες έχουν θέσει ως ρόλο την νομιμοποίηση του γάμου των γκέι για τυχόν συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου Πρόκειται πάντως για σημαντική μεταστροφή στη στάση της Μέρκελ, η οποία το 2013 είχε δηλώσει αντίθετη στους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου για "το καλό των παιδιών". 
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ αντιτίθεται μέχρι στιγμής στους γάμους των γκέι προκειμένου να μην χάσει τους ακραία συντηρητικούς ψηφοφόρους του και να αποφύγει να εμπλακεί σε διένεξη με τον εταίρο του, το βαυαρικό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), το οποίο υποστηρίζει ένθερμα την ιδέα της παραδοσιακής οικογένειας. Το CDU και το CSU πρόκειται να παρουσιάσουν το κοινό τους πρόγραμμα την Δευτέρα ενόψει των εθνικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Πολλοί πολιτικοί αντέδρασαν στα σχόλια της Μέρκελ κάνοντας έκκληση για ψηφοφορία σχετικά με τον γάμο των γκέι πριν από τις εκλογές και κατά προτίμηση αυτή την εβδομάδα. 
 Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.