google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο αγώνας για επιβίωση της γκέι κοινότητας στη Τζαμάικα

Η Τζαμάικα, η χώρα που ο δυτικός κόσμος έχει στο μυαλό του ως μια χώρα, χαλαρή, ως προορισμό για ξεχωριστές διακοπές, όπου όλα επιτρέπονται, και η ελευθερία είναι συνώνυμο της ζωής των κατοίκων της, έχει μια θλιβερή πρωτιά.
Κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό ομοφοβίας ανάμεσα στους κατοίκους της. Ξεπερνάει το 80%, ενώ οι επιθέσεις σε άτομα της γκέι κοινότητας είναι καθημερινό φαινόμενο. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος, ενώ η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη από το σύνταγμα της χώρας, υπάρχει νόμος που όποιος επιδίδεται σε πρωκτικό σeξ φυλακίζεται για δέκα χρόνια.
Οι δίκες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι παρωδία, αφού τις περισσότερες φορές ο κατηγορούμενος δεν του επιτρέπεται καν να παραστεί στη δίκη. Το Vice Βρετανίας, έκανε ένα οδοιπορικό στους δρόμους όπου κρύβονται κυνηγημένοι οι ομοφυλόφιλοι, προσπαθώντας να αποφύγουν ακόμα και δολοφονικές επιθέσεις, εναντίον τους. 
Ζούνε στους υπονόμους και σε μια περιοχή που λέγεται ξεροπόταμος, εκδιωγμένοι από τις οικογένειες τους. Εκτός του ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες, δεν υπάρχει αστυνόμευση, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις που δέχονται να είναι καθημερινό φαινόμενο.
Τους ρίχνουν οξύ, τους μαχαιρώνουν ενώ πολλές φορές τους κρατάνε δεμένους και φυλακισμένους για πολλές μέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.