ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Οι χώρες θεωρείται ακόμα παράνομος ο γάμος των gay

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο της Ταϊβάν ενέκρινε έναν νόμο, βάσει του οποίο, πλέον, νομιμοποιείται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Παράλληλα, έγινε η πρώτη χώρα της Ασίας που νομιμοποίησε τη συγκεκριμένη διαδικασία, ανοίγοντας τον δρόμο στα κοινοβούλια και άλλων ασιατικών κρατών, να ακολουθήσουν. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει μπει σε μία διαδικασία αναγνώρισης του δικαιώματος των ατόμων του ιδίου φύλου, να δένονται με τα δεσμά του γάμου. Η διαδικασία φυσικά δεν γίνεται σε εκκλησία, καθώς οι θρησκείες δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούν κάτι τέτοιο.
Ένας παγκόσμιος χάρτης δείχνει ποιες χώρες έχουν νομιμοποιήσει τον γάμο των gay (όσες είναι με χρώμα) και σε ποιες παραμένει παράνομος (λευκό). Η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου, ήταν η Ολλανδία το 2001. Δεκαέξι χρόνια μετά, συνολικά 23 χώρες έχουν ακολουθήσει το μονοπάτι που χάραξαν οι Κάτω Χώρες. Πιο συγκεκριμένα, ο γάμος των gay επιτρέπεται στις Αργεντινή, Βέλγιο, Βραζιλία, Βρετανία (εκτός της Βόρειας Ιρλανδίας), Καναδά, Κολομβία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουρουγουάη. Από την περασμένη εβδομάδα, στη λίστα προστέθηκε και η Ταϊβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.