google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Κινητοποίησεις για την ισότητα των φύλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης

Κινητοποίησεις για την ισότητα των φύλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης Με κεντρικό σλόγκαν “Δεν γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε”, πραγματοποιοιήθηκαν το απόγευμα διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.
Παρ’ ότι δεν υπάρχουν πια εργάτριες που δουλεύουν 16ωρα, όπως στην αρχή του 20ού αιώνα, όταν καθιερωνόταν η Ημέρα της Γυναίκας προς τιμή των κινητοποιήσεων των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας στις ΗΠΑ το 1908, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγουν σήμερα οι γυναίκες, και όχι μόνο, στον δρόμο. Τους λόγους αυτούς περιγράφουν οι αυτοοργανωμένες συλλογικότητες που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις στα σχετικά καλέσματα. Εξηγούν γιατί δεν αγωνιούν να πάνε στις αλυσίδες ώστε να προμηθευτούν σε προσφορά καλλυντικά, αλλά θέλουν να πιάσουν την κλωστή των αγώνων, που ξεκινά αιώνες πριν και φτάνει σήμερα στην Τουρκία, στο Κομπάνι, στην Πολωνία, τη Λατινική Αμερική, στις ΗΠΑ την επομένη κιόλας της εκλογής του Τραμπ. “Βγαίνουμε στους δρόμους”, λένε, “για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, από τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την κατακραυγή της ανδρικής βίας, μέχρι την εναντίωση την επισφάλεια και τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών”. “Βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία και το ρατσισμό” προσθέτουν. Όσον αφορά το τι επιδιώκουν αναφέρουν:
“Στόχος μας είναι να αντιταχθούμε συλλογικά στις πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές επιθέσεις εναντίον των γυναικών και να καταστήσουμε ορατές τις ανάγκες και τις προσδοκίες μας. Μέχρι την ημέρα που θα γιορτάσουμε τη νίκη μας”. Το αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα έχει δοθεί για τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τις 6 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και για τις 7 στα Λιοντάρια, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.