ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ομοφοβία - AIDS & motorsports: Από τον Tim Richmond στον Danny Watts

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΛΑΣ Σ. ΖΑΛΜΑΣ, ΦΩΤΟ: AP, GOOGLE 
Πολύ πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας η περίπτωση του Danny Watts. Οδηγός αγώνων, όχι από το πιο ψηλό ράφι, αλλά επαγγελματίας και οπωσδήποτε με συγκεκριμένες επιτυχίες, τέτοιες που κανείς, ακόμα Έλλην, δεν έχει καταφέρει. Τοποθετώ το εθνικό στοιχείο ώστε να μην βρεθούν ημεδαποί να πουν με την χαρακτηριστική τους αφέλεια, το σύνηθες: «έλα μωρέ, ούτε η μάνα του δεν τον ξέρει». Όταν βγάλουμε τον πρώτο Έλληνα με οκτώ συμμετοχές στο Le Mans, τρία πλασαρίσματα στη δεκάδα της γενικής και μια πρώτη στην κλάση του, ίσως περιορίσουμε την αμετροέπειά μας. Τι μας είπε λοιπόν ο 37χρονος Βρετανός οδηγός αγώνων; Αποκάλυψε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το έκανε αφού αποχώρησε από την ενεργό δράση γιατί όπως δήλωσε: «αισθανόμουν πως αν το είχα παραδεχθεί νωρίτερα, θα με είχαν εξοντώσει αμέσως». 
Βρισκόμαστε στο 2017 και τούτη η τοποθέτηση του Watts μας γυρνά κάποια τριάντα χρόνια πίσω, σε μια άλλη, περίπτωση. Πολύ πιο δύσκολη και τελικά τραγική. Στον Tim Richmond. Γεννημένος το '55 στο Ashland του Ohio. Πατέρας οξυγονοκολλητής, μητέρα προϊσταμένη στο γραφείο. Κάποια στιγμή, ο πατέρας του εμπνεύστηκε, σχεδίασε κατασκεύασε και πατεντάρισε ένα μηχάνημα που έκανε τη δουλειά της εγκατάστασης κάθε φύσεως αγωγών κατά το διαμήκη άξονα των δρόμων. Έστησε εταιρεία και οι δουλειές απογειώθηκαν. Έτσι στα 16α γενέθλια του Tim, η μητέρα του έκανε δώρο μια Pontiac Trans Am, ένα ταχύπλοο και ένα ελαφρύ αεροσκάφος Piper Cherokee. Αθλητικός με υψηλές επιδόσεις στα ψηλά εμπόδια (110 μ.) και στο αμερικάνικο ποδόδαφαιρο, κάτοχος άδειας χειριστή αεροπλάνου από τα 16 του και ομορφόπαιδο, ο Tim δεν ήταν συνηθισμένο παιδί, ούτε για τα μέτρα της Αμερικής. 
Στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου δεν ήρθε σε μικρή ηλικία. Στα 21 του έδειξε δείγματα ταχύτητας και τραχύτητας αφού το θάρρος του ήταν περισσότερο από τη σοφία του, πράγμα σύνηθες βεβαίως σε αυτές τις ηλικίες. Το '80 στα 25 του, ανακηρύσσεται rookie της χρονιάς στα 500 μίλια της Ινδιανάπολις καθώς έχει τερματίσει στην 9η θέση της γενικής μένοντας και από καύσιμο στον τελευταίο γύρο, ενώ στην εξέλιξη του αγώνα είχε καταφέρει να προηγηθεί κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.