ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

"Ρατσισμός είναι να κρίνεις κάτι που τυχαία δεν είσαι"

Για κάποιους αποτέλεσε μάθημα ανθρωπιάς. Για άλλους μια μοναδική εμπειρία να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. 

Οι πιο συναισθηματικοί δε έφτιαξαν τις δικές τους ρήσεις για τη ζωή, μία εκ των οποίων είναι "ρατσισμός είναι να κρίνεις κάτι που τυχαία δεν είσαι". Πρόκειται για μαθητές ηλικίας 15 έως και 17 ετών του γενικού λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, οι οποίοι στις αρχές του 2017 μοίρασαν σε προσφυγόπουλα, στο Κέντρο Φιλοξενίας Βέροιας και σε αυτό της Αλεξάνδρειας, συνολικά 236 σακίδια ώμου με είδη προσωπικής καθαριότητας, τροφή, νερό και παιχνίδια. Η προαναφερόμενη δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα του "PeaceJam" και με τη συνδρομή ενός βρετανικού σχολείου, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, σε κάθε σακίδιο υπήρχε χειρόγραφο μήνυμα υπαλλήλου εταιρίας από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής υπάρχουν ακόμη 75 σακίδια, ενώ μέσα στις επόμενες τέσσερες εβδομάδες το αργότερο, αναμένονται άλλα 200 σακίδια, και αφού πρώτα προηγηθεί η απαραίτητη συνεννόηση θα διατεθούν σε προσφυγόπουλα που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας. Τονίζεται ότι το κάθε σακίδιο περιείχε: κάλτσες, εσώρουχα, απολυμαντικό χεριών, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, υγρό σαπούνι, πετσέτες χεριών, αδιάβροχα, σφυρίχτρες, μαξιλάρια λαιμού, μπάρες δημητριακών, μπουκάλια νερού, σημειωματάριο, μαρκαδόροι, στυλό και μικρά παιχνίδια. Τα σακίδια διαχωρίστηκαν με βάση το φύλο και την ηλικία του παιδιού που θα δίνονταν. Οι μαθητές και τα στελέχη της Σχολής δώρισαν τα σακίδια ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.