ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το ομοερωτικό φιλμ του Bruce LaBruce σπάει τα ταμπού και τις διακρίσεις

Απορρίφθηκε από την ενότητα μικρού μήκους της Berlinale. Είναι η πρώτη ερωτική ταινία που επιλέγει ως χαρακτήρα της ένα πρόσφυγα, δείχνοντας στους θεατές τις άγριες και τρυφερές ομοερωτικές περιπτύξεις του. Το «Refugee’s Welcome» μετρά μερικές ώρες κυκλοφορίας και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις. Η ιστορία ενός Σύρου πρόσφυγα στο Βερολίνο που υποφέρει από το φυλετικό μίσος και βρίσκει μια ποιητική και άκρως σεξουαλική σύνδεση με έναν Τσέχο πάνκη. 
 O Bruce LaBruce σκηνοθετεί και καταπιάνεται με ένα ευαίσθητο θέμα. Στα 53 του, ο πολυβραβευμένος Καναδός queercore κινηματογραφιστής επιθυμεί να δώσει μια άλλη διάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες τους πρόσφυγες και να δείξει ότι όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, μπορούν κι εκείνοι να έχουν επιθυμίες. Διαλέγοντας θέματα που προβοκάρουν, έχει γυρίσει ταινίες πορνό για νεοναζί σκίνχεντ όπως το «Skin Gang» αλλά και ακροαριστερούς τρομοκράτες όπως το «The Revolution Is My Boyfriend». Γιατί γυρίστηκε στο Βερολίνο; 
Η Γερμανία έχει δώσει άσυλο σε 1.170.000 Σύρους από τα 5.000.000 εκείνων που εγκατέλειψαν τη χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, και θεωρείται από τις χώρες που έχουν επιδείξει τη μεγαλύτερη διάθεση φιλοξενίας και υποδοχής. Την ίδια στιγμή ανθούν τα εγκλήματα φυλετικού μίσους. Ο Bruce LaBruce κοιτά με τη δική του οπτική τον ερωτισμό, το ρατσισμό και τις διακρίσεις. Προσφυγικό, γκέι πορνό και Μέση Ανατολή είναι αρκετές «επικίνδυνες» λέξεις στην ίδια πρόταση. Σε παραγωγή των Erica Lust Films και XConfessions, που εδώ και χρόνια γυρνούν ταινίες πορνό μακριά από τα συνήθη στερεότυπα, το «Refugee’s Welcome» επιχειρεί μέσα από το φακό του να προβάλλει τις αχαλίνωτες φαντασιώσεις του, στέλνοντας ένα καυτό μήνυμα απελευθέρωσης. «Το φύλο μετράει! 
Το γεγονός πως η ταινία μου είναι σεξουαλικά προκλητική και πορνογραφική κάνει το ακροατήριο να δει τους πρόσφυγες με ένα διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν πολλοί γκέι πρόσφυγες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Όσο πιο αυταρχικές και συντηρητικές γίνονται οι κουλτούρες εκεί, τόσο μεγαλύτερη ομοφοβία υπάρχει και τόσο πιο επικίνδυνα είναι τα πράγματα για τους ομοφυλόφιλους. Αλλά οι πρόσφυγες δεν θα έπρεπε να περιγράφονται μόνο ως θύματα ή αντικείμενα ελέους. Είναι επίσης άνθρωποι με σεξουαλικότητα και συναισθήματα, που έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες, καριέρες και εραστές» σημειώνει o Bruce LaBruce. Δεν είναι το πορνό που έχεις συνηθίσει, αλλά θέλει να δείξει πως η επιθυμία και η αγάπη μπορούν να είναι ακόμα οι μεγαλύτερες δυνάμεις αυτού του κόσμου, υποστηρίζουν οι παραγωγοί του φιλμ.
Από την athens voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.