ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η πρώτη gay σκηνή στη ταινία του Ντίσνει «Πεντάμορφη και το Τέρας»

Για πρώτη φορά στα χρονικά των ταινιών παραγωγής Ντίσνεϊ εντάσσεται γκέι σκηνή στην πλοκή τους. Ο λόγος για την «Πεντάμορφη και το Τέρας» με πρωταγωνίστρια την Έμα Γουάτσον, κατά την οποία ο χαρακτήρας ΛεΦού «εξερευνά» τη σεξουαλικότητά του, καθώς φαίνεται να τρέφει ερωτικά συναισθήματα για το αφεντικό του Γκαστόν. Τον συγκεκριμένο χαρακτήρα που «γράφει ιστορία» υποδύεται ο Τζος Γκαντ. Σύμφωνα με την εκδοχή του 1991, στην εν λόγω σκηνή ο ΛεΦού τραγουδά και κάνει πρόζα σε μία παμπ για να εμψυχώσει τον αφέντη του, ενώ στην αντίστοιχη σύγχρονη παρατηρούμε ότι ίσως προπαθεί να φλερτάρει διότι τρέφει ιδιαίτερα συναισθήματα για εκείνον.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο σκηνοθέτης Μπιλ Κόντον στο περιοδικό Attitude, διευκρίνισε: «Ο ΛεΦού είναι κάποιος που τη μία μέρα θέλει να είναι ο Γκαστόν και την άλλη, θέλει να τον φιλήσει.» Στο παρελθόν, έχει αμφισβητηθεί η σεξουαλικότητα μερικών χαρακτήρων της Ντίσνεϊ, χωρίς όμως να αποδειχθούν σωστές οι όποιες αμφιβολίες Μία από εκείνες τις περιπτώσεις είναι η μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα στη «Μικρή Γοργόνα» που κάποιοι χρόνια τώρα εικάζουν ότι προέρχεται από κάποια drag queen, όπως επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι υπήρχε ρομάντζο στη σχέση των Τιμόν και Πούμπα από το «Lion King».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.