ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Περίπατος κατά των Διακρίσεων» στο κέντρο της Αθήνας

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, όπως κάθε χρόνο αποφάσισε και φέτος να αναδείξει τα αιτήματα όλων των ομάδων που γίνονται σήμερα αντικείμενο διακρίσεων στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό διοργανώθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο «Περίπατος κατά των Διακρίσεων»- από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το Πρότυπο κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων “Welcommon”(Καποδιστρίου 4). Εκεί πραγματοποιήθηκε μικρή εκδήλωση στη μνήμη του προέδρου της οργάνωσης Praksis, Τζανέτου Αντύπα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών βραβείο στην οργάνωση Praksis.
Με πρωτοβουλία του Φόρουμ από φέτος θα πραγματοποιείται βράβευση μιας οργάνωσης ή ενός ανθρώπου που ασχολείται με τα θέματα του αντιρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- το βραβείο θα φέρει το όνομα “Αντιρατσισμός- Τζανέτος Αντύπας”. Στον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων» συμπορεύτηκαν προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα όπως το UNITED FOR INTERCULTURAL ACTION, ENAR (European Network Against Discrimination) και EGAM (European Grassroots Anti-racist Movement) συμμετείχαν επίσης, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Φόρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.