google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Μνημόνιο συνεργασίας Αστυνομίας - ΜΚΟ στη Κύπρο

Με στόχο τη διεύρυνση του δικτύου επαφής και επικοινωνίας της Αστυνομίας με την κοινωνία των πολιτών σε τομείς που αφορούν την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η Αστυνομία Κύπρου και 12 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, υπέγραψαν, την Πέμπτη Μνημόνιο Συνεργασίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το μνημόνιο περιλαμβάνει αριθμό κοινών δράσεων της Αστυνομίας και των συμβαλλόμενων ΜΚΟ, όπως, «η πραγματοποίηση επιστημονικών ερευνών και μελετών, οι επισκέψεις και η παροχή βοήθειας, από ΜΚΟ, σε αστυνομικά κρατητήρια και στο χώρο κράτησης απαγορευμένων μεταναστών, η υποβολή παραπόνων και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Αστυνομίας και ΜΚΟ, η εκπαίδευση των μελών όλων των συμβαλλόμενων μερών, η συνδιοργάνωση κοινών δράσεων ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού και η συνεργασία τους, για εντοπισμό και στήριξη θυμάτων εγκλημάτων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».
«Μιλώντας ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΚΟ, μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου χαρακτήρισε τη συνομολόγηση του μνημονίου ως ένα ακόμα έμπρακτο βήμα της Αστυνομίας, στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία των πολιτών ένα ακόμα έμπρακτο βήμα στην αναβάθμιση της ανοικτής και ποιοτικής επικοινωνίας με τους πολίτες», αναφέρεται. Η συνεργασία μας με τις ΜΚΟ, συνέχισε ο κ. Χρυσοστόμου, «μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο επίπεδο αντίληψης των σύνθετων κοινωνικών προβλημάτων και των δύσκολων, αθέατων πτυχών τους». Η Αστυνομία, σημείωσε ο Αρχηγός, θεωρεί τις ΜΚΟ σημαντικούς εταίρους στο έργο της για προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς όπως ανέφερε, το πεδίο δράσης τους, στη διασφάλιση της προστασίας του πολίτη και των δικαιωμάτων του, συναντά το έργο της Αστυνομίας, η οποία είναι ταγμένη στην υπηρεσία της κοινωνίας.
Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Αρχηγός της Αστυνομίας και εκπρόσωποι των ΜΚΟ ACCEPT-ΛΟΑΤ, AEQUITAS, Cyprus Stop Trafficking, Future Wolds Center, Hope for Children, Κέντρο Στήριξης Φορέων Aids (ΚΥΦΑ), Κίνηση για την Ισότητα Στήριξη και Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), Κοινωνία Κάριτας Κύπρου, Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (ΚΕΣ), Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, Οργάνωση για την Προστασία Θυμάτων Σεξουαλικής Βίας και Εκμετάλλευσης (ΣΤΙΓΜΑ) και Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.