ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Οι ΛΟΑΤ της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δικαίωμα στην περηφάνια

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης από efsyn 
Ενστολοι αστυνομικοί από τουλάχιστον δεκατέσσερα κράτη της Ε.Ε. θα συμμετάσχουν στο Athens Pride στις 10 Ιουνίου, στην πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, προκειμένου να στηρίξουν τους ΛΟΑΤ Ελληνες αστυνομικούς και να μεταφέρουν το μήνυμα μιας αστυνομίας ανοιχτής, που αντιμετωπίζει με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολεμά τις διακρίσεις, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο ίδιο το Σώμα. 
Τη σημαντική για την Ελλάδα απόφαση πήρε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ΛΟΑΤ Αστυνομικών (EGPA) την Παρασκευή και το Σάββατο στις Βρυξέλλες, μαζί με την εξίσου σημαντική απόφαση να διεξαχθεί η επόμενη γενική συνέλευση της Ενωσης στην Αθήνα τον Οκτώβριο. Η φιλοξενία της εκδήλωσης, σημαντικό γεγονός για κάθε ευρωπαϊκή πόλη, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ. ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ. Αίτημα επίσης της οργάνωσης είναι να αναδειχθεί το φαινόμενο του ρατσισμού μέσα από την πλήρη καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας.
Το ενδιαφέρον της Ενωσης για την Ελλάδα έχει κινήσει ήδη τη διαδικασία να συσταθεί και στη χώρα μας ένωση αστυνομικών με αντικείμενο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την απόφαση πήρε τον Αύγουστο η γενική συνέλευση της EGPA στο Αμστερνταμ και ανέθεσε στο μέλος της, τον αξιωματικό Μιχάλη Λώλη, να τη φέρει εις πέρας. Οπως ενημέρωσε την Ενωση ο κ. Λώλης, γίνονται ήδη οι διορθώσεις του καταστατικού και ετοιμάζεται να κατατεθεί για έγκριση. Η υπό σύσταση Ενωση ονομάζεται «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» και περιλαμβάνει τμήμα για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα, τη «ΛΟΑΔ Δράση Αστυνομικών». Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον της EGPA να προχωρήσει και η ελληνική αστυνομία στον δρόμο που βρίσκονται οι αστυνομίες των περισσότερων κρατών-μελών που τον Αύγουστο άλλαξε το καταστατικό της για να μπορεί να δεχτεί τον κ. Λώλη ως μεμονωμένο μέλος της. 
Ο ίδιος συμμετείχε και στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο ΛΟΑΤ Αστυνομικών που γινόταν τις ίδιες ημέρες στο Αμστερνταμ και έληξε με τη συμμετοχή των συνέδρων αστυνομικών στο ευρωπαϊκό Pride, όλοι τους με στολή, εκτός από τους συνέδρους του Πακιστάν, της Ουγκάντας, της Σερβίας και της Ελλάδας. Ο κ. Λώλης, που υπηρετεί ως υπαστυνόμος στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και αποτελεί Εθνικό Εμπειρογνώμονα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με αρμοδιότητα την εκπαίδευση της αστυνομίας, δεν κατάφερε να πάρει άδεια για να συμμετάσχει με στολή, ενώ συμμετείχε στα συνέδρια με δικά του έξοδα, αν και οι αστυνομίες των άλλων κρατών θέτουν υπό την αιγίδα τους τους εκπροσώπους των χωρών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.