google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ Γ.Γ. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ LGBT

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ άλλα και υποσχέσεις ολοκληρώθηκε η  εκδήλωση που οργάνωσε η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. 
Κεντρικοί Ομιλητές ήταν ο Κωστής Παπαϊωάννου, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,ο Πάνος Λάμπρου, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (υπεύθυνος για θέματα Δικαιωμάτων- Δικαιοσύνης - Δημόσιας Διοίκησης) και του Τμήματος Δικαιωμάτων και η Ειρήνη Αγαθοπούλου, Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.)
Στα νομοθετικά ζητηματα που προωθεί η πολιτεία τοποθετήθηκαν. οι οργανώσεις και οι ομάδες της κοινότητας ωστε η νομοθεσία της χωρας μας να εναρμονίζεται με την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ με τουςπολοτικους εκπροσώπους να αποδίδουν στην γραφειοκρατία την καθυστερηση σε σημαντικά ζητηματα, οσο και στην πολυνομία. Αυτο μάλιστα το ειχε τονίσει ο κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ στην ευρωπαϊκή συνέλευση της Αθηνας απο την ILGA λεγοντας οτι νόμοι που αλλάζουν συχνά αντικρούουν σε άλλους παλιότερους νόμους. Αρκετοί ομως εξ αυτών εχουν θεσπιστεί την δεκαετία του 50 οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον αρμόδιο υπουργό που το γνωρίζει καλα.
ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...
Ο Γ.Γ για μια ακόμα φορά δημόσια δεσμεύτηκε ότι θα ανοίξει η συζήτηση για τα θέματα που αφορούν σωρεια ζητημάτων κυρίως αναγνωρίζοντας ότι η πολιτεία μπορεί και οφείλει να λειτουργεί σε επίπεδο επιμορφωςης κοντα στη κοινωνία.  Κυριότερο προβλημα αποτελούν οι συντηρητικές μερίδες του πληθυσμού που οφείλουν να κατανοήσουν το νομοθετικό έργο της κυβερνηςης αν η χωρα μας θεωρείται κατα κύριο λογο ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ.
Προς την σωστή κατεύθυνση είναι η δέσμευση των αρμοδίων για μια ακόμα φορά δημόσια ότι το επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης σε σχέση με τις πάγιες διεκδικήσεις της κοινότητας θα αφορά την ταυτότητα φύλου. Οφείλουν να αναγνωρίσουν οι τρανς άνθρωποι θα μπορούν τουλάχιστον να αλλάζουν έγγραφα που να συνάδουν με το κοινωνικό τους φύλλο χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
O Yφ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας απεύθηνε χαιρετισμό στην συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή την κατάθεση του Συμφώνου Συμβίωσης χωρίς διάκριση φύλλου, που διοργάνωσε η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 18/11 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια των δράσεων για ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των πολιτών πάνω στα θέματα και τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
 Ο υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: " Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης με θέμα το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών είναι το πρώτο βήμα για την κατοχύρωση των νόμιμων δικαιωμάτων μεταξύ των ομόφυλων ατόμων. 
Τα δικαιώματα είναι αδιαίρετα, δεν είναι τα δικαιώματα των μεν ή των δε, τα δικαιώματα είναι για όλους και μας αφορούν όλους.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσω του νομοσχεδίου προβλέπεται η σύσταση του οργάνου: Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο την χάραξη πολιτικών πρόληψης και καταπολέμησης του ρατσισμού αλλά και τη συμμόρφωσης της νομοθεσίας με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και σε άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που συνιστούν ώριμα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όπως το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου των τρανς ατόμων".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.