google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ PRIDE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Η πρώτη απόπειρα διοργάνωσης Pride στην Ελλάδα επιχειρήθηκε από το ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδας) στις 28 Ιουνίου 1980 στην Αθήνα, οριοθετώντας την κυρίως ως πολιτική εκδήλωση και επαναλήφθηκε δειλά 2 χρόνια αργότερα στο χώρο του Ζαππείου. Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να διοργανωθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις (Λόφος Στρέφη 1992, 1994, 1995, Πεδίον του Άρεως 1993, 1996 και σε κλειστούς χώρους 1998 και 1999). Την ίδια εποχή στην παραλία της Θεσσαλονίκης γίνονται οι αντίστοιχες διοργανώσεις από την ΟΠΟΘ (Ομάδα Πρωτοβουλίας Ομοφυλόφιλων Θεσσαλονίκης).
 Η αρχή του Athens Pride, σηματοδοτείται το 2005 με τη δημιουργία του "Φεστιβάλ Περηφάνειας Αθήνας - Athens Pride" που με τη συνεργασία και συμμετοχή πολλών ελληνικών ΛΟΑΤ οργανώσεων και συλόγγων διοργανώνει ένα αντίστοιχο των ξένων χωρών Pride, το οποίο χρόνο με το χρόνο δέχεται και μαζικότερη συμμετοχή. Και η Θεσσαλονίκη -Κρήτη μπήκε για τα καλά στον κλίμα μετά από λίγα χρόνια. Τον περασμένο Ιούνιο τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην Θεσσαλονίκη-κρήτη το 2014  συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Με καλή συμμετοχή έγινε επίσης η πρώτη σύσκεψη για διοργάνωση Φεστιβάλ στην Πάτρα.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μέχρι πρόσφατα η ελληνική κοινωνία και κυρίως η Πολιτεία έκρυβε κάτω από το χαλάκι της αδιαφορίας ένα ολόκληρο κόσμο ενώ ήταν υπαρκτός. Κυρίως γιατί τα στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις εμπόδισαν την έκφραση της προσωπικότητας. Το γεγονός ότι έχει συσταθεί ομάδες σε γωνιές της χώρας δεν είναι επίσης τυχαίο. Από τον Έβρο, Λάρισα, Καλαμάτα, πρόσφατα στην Κέρκυρα και Ιωάννινα δείχνουν ότι η συλλογική αφύπνιση είναι δεδομένη σταδιακά. Αλλά πάνω από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η κοινωνία αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι LGBT είναι καθημερινοί άνθρωποι και κυρίως με αγάπη για την ζωή, με όνειρα και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ίσως τελικά είναι αυτοί που θα αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.