google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΓΙΑΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Κατά πλειοψηφία η βουλή ενέκρινε τον νόμο για την πολιτική συμβίωση, με τον οποίο θεσπίζεται το νομικό πλαίσιο για τη θεσμοθέτηση της σύναψης πολιτικής συμβίωσης ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών. 
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια διαφάνηκε ότι υπήρξαν έντονες και διιστάμενες απόψεις επί του θέματος μεταξύ μάλιστα και βουλευτών του ιδίου κόμματος. 
Σχεδόν από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, βουλευτές διαχώρισαν τη θέση τους από την επίσημη στάση που τήρησε το κόμμα τους. 


Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο. Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής, υπό ένα ασφυκτικό μάλιστα κλίμα, μετά και την καταδίκη της Ιταλίας για το ζήτημα από το ΕΔΑΔ. Ευτυχώς κιόλας. Πρόκειται για την κατάληξη μιας μακράς πορείας διεκδίκησης, εν μέσω ρατσιστικών ιαχών, ύβρεων και προσβολών ακόμη και από μέλη της Βουλής. Πράξεων αδιανόητων σε πολιτισμένες κοινωνίες. Αλλά και προσωπικού αγώνα πολλών εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Οι οποίες και οι οποίοι στοχοποιήθηκαν επίσης. Αυτό που προέχει, για ανθρώπους που σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, είναι η καταγραφή.
Η καταγραφή της στάσης την οποία θα τηρήσουν σήμερα έκαστος και εκάστη από τους βουλευτές μας. Αυτή η λίστα με όσους θα τολμήσουν να σταθούν στο ύψος τους αλλά και με όσους θα μετρήσουν και πάλι τα κουκιά τους ενόψει εκλογών, χωρίς να καταλαβαίνουν πως ίσως τα κουκιά που δεν μετρούν να είναι πολύ περισσότερα, θα πρέπει να φυλαχτεί και να αποτελέσει βασικό κριτήριο για την ψήφο μας τον Μάη. Αυτή είναι η άποψή μου. Για αυτό και η Στήλη δεσμεύτηκε πως θα τη δημοσιεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι που, όσοι το συμμερίζονται, να θυμούνται ποιοι και ποιες σεβάστηκαν αναφαίρετα δικαιώματα πολιτών και ψηφοφόρων τους και ποιοι άλλοι ψήφισαν για να μην έχουν άνθρωποι βασικά πράγματα, όπως η εγγραφή της σχέσης τους για λόγους πρωτίστως νομικούς, κληρονομικούς και άλλους, όπως όλοι οι άλλοι δικαιούνται. Έξω από τη Βουλή, στις τέσσερις, η Accept ΛΟΑΤ Kύπρου ζητά τη συμπαράσταση όλων αυτών των πολιτών. Νομίζω πως όσοι πιστεύουμε στην ισοπολιτεία, οφείλουμε να είμαστε εκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.