google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ζευγάρι gay δεν μπορεί να παντρευτεί γιατί είχαν κανει χρήση του Νόμου ... «πατέρας-γιος"

Ένα ζευγάρι Αμερικανών που θέλησε να κάνει χρήση του νόμου που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών βρέθηκαν μπροστά σε ένα εμπόδιο που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι, καθώς τρία χρόνια πριν είχαν αποφασίσει να επισημοποιήσουν την σχέση τους ως «πατέρας και γιος»

Πρόκειται για μία ιστορία από αυτές που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να γίνουν κινηματογραφική ταινία (και μάλιστα κωμωδία). Το ζευγάρι των δύο ανδρών (78 ετών αμφότεροι...) αποφάσισαν να κάνουν χρήση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ  που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ δύο ανδρών. 

Όταν όμως ο κ. Εσπόζιτο και ο κ. Μποσέ βρέθηκαν εμπρός στην αρμόδια υπηρεσία αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα που δεν είχαν υπολογίσει, καθώς στο ληξιαρχείο της περιοχής τους είχαν καταγραφεί ως «πατέρας και γιος».

Η εξήγηση για όλο αυτό το μπέρδεμα είναι απλή (όσο και τόσο πολύπλοκη όσο είναι πλέον η κοινωνία μας). Οι δύο γηραιοί εραστές, πριν τρία χρόνια, είχαν αποφασίσει να επισημοποιήσουν την σχέση τους, αλλά λόγω της  αδυναμίας του γάμου, είχαν επιλέξει την σχέση «πατέρα» και «γιου» έτσι ώστε να έχουν όλα τα προνόμια σε ότι αφορά τα περιουσιακά και τις διαθήκες σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο απεβίωνε. Με τον τρόπο αυτό είχαν δεθεί απέναντι στους αμερικάνικους νόμους εκείνης της εποχής, μην έχοντας προβλέψει όμως τις εξελίξεις που θα γίνονταν τρία χρόνια αργότερα.
Οι δύο άνδρες από το Πίτσμπουργκ που γυριςτηε η σειρά Queer as folk   βρίσκονται πλέον εμπρός από ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, καθώς το δικαστήριο της περιοχής βάζει εμπόδια στο να καταργήσει την προηγούμενη απόφαση για την... πατρική τους σχέση. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στην Αμερική καθώς αποτελεί μία ένδειξη για το πως η ελαστικότητα στην αντιμετώπιση των ανθρώπινων σχέσεων μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτα αποτελέσματα, άλλοτε κωμικά όπως σ' αυτή την περίπτωση και άλλοτε περισσότερο επώδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.