google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η Οργάνωση Οικογένειες Ουράνιο Τόξο αποτελούν το επόμενο μεγάλο βήμα εξέλιξης στο χώρο της καθολικής αποδοχής των πολύχρωμων ατόμων. Στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση αποτυπώθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινότητα όπως γράφουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης.
Όπως τονίζουν σε μήνυμά τους "Στην πρόσφατη ανοιχτή γενική συνέλευση της ομάδας, πολλές ιδέες έπεσαν στο τραπέζι, ελπίζοντας να καταφέρουν όλοι μαζί να τις εφαρμόσουν. Ευχαρίστησαν την Ρούλα Σκούταρη που μίλησε για την Ερμεία που πλέον δεν είναι κοντά μας, για την ακτιβιστική της δράση και την συμβολή της τα πρώτα "πέτρινα χρόνια" ώστε να έρθουμε σε επαφή κάποιοι γονείς και να στηθεί η ομάδα, όπως και  τον Γιώργο Μπρεκουλάκη που κράτησε άψογα τις διαδικασίες στο προεδρείο της συνέλευσης. Μεγάλο ευχαριστώ για την συμβολή του στην συζήτηση στον νομικό Βασίλη Σωτηρόπουλου που ενημέρωσε για το τι ακριβώς λέει το ν/σ "σύμφωνο συμβίωσης και άλλες διατάξεις" και εξήγησε πόσες και ποιες διακρίσεις έχει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου για μας και τις οικογένειές μας.
Η παρουσία και η συμβολή τόσο στην συζήτηση όσο και στην κατάθεση λύσεων, προτάσεων κλπ παλιών και νέων ακτιβιστών που ήρθαν να σταθούν στο πλάι μας ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε όλους. Τέλος η παρέμβαση των γονέων για το τι περιμένουν από την ομάδα και πως θα μπορούσαμε να λειτουργήσουν όλοι καλύτερα μας έδωσε νέες προοπτικές που είμαστε έτοιμοι να τις υλοποιήσουμε άμεσα.. Να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την άψογη φιλοξενία¨".
 Ένα από τα θέματα που προέκυψαν  στην συζήτηση ήταν η ανάγκη νέων ανθρώπων, που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούσαν ότι λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους η ιδέα της δημιουργίας οικογένειας ήταν απαγορευτική για εκείνους, να ενημερωθούν για πρακτικά και άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να στήσουν την δική τους οικογενειακή ζωή. Να σημειώσουμε επίσης την ανάγκη που πρόβαλαν χθες γονείς παιδιών που αυτοχαρακτηρίζονται ως lgbtqi για την δημιουργία μας συλλογικότητας που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να στηρίξουν τα παιδιά τους καλύτερα και αποτελεσματικότερα.
Τέλος δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τα μέλη  που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τρόπο άψογο. Καλή συνέχεια λοιπόν στους αγώνες της ομάδας και ευχαριστούμε μέλη της οργάνωσης που μας επιτρέπουν να συλλέγουμε στοιχεια. 
Julian Asimakopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.