google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

TO GAY PARADE ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ..ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ..ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ

Το καλοκαίρι του 2018 ο παραλιακός δρόμος της Καλαμάτας θα φιλοξενήσει την πανευρωπαϊκή gay parade και θα υπάρξει έτσι τεράστια προβολή της πόλης στο παγκόσμιο κίνημα των ομοφυλοφίλων. 
Ολα αυτά όμως, εφόσον καμφθεί τελικά η αντίσταση του δημάρχου Παν. Νίκα, ο οποίος στην πρώτη κρούση που του έγινε ήταν θετικός, αλλά στη συνέχεια ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Καλαμάτας του ασκούν μεγάλες πιέσεις για να μην δώσει το "πράσινο φως". 
Στην πραγματικότητα και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν επιθυμεί να γίνει στην πόλη μια τέτοια εκδήλωση, καθώς είναι γνωστές οι οπισθοδρομικές του αντιλήψεις, έχει όμως να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα: Μία τέτοιου επιπέδου gay parade που θα κάνει γνωστή την Καλαμάτα πανευρωπαϊκά θα αποτελούσε για τον κ. Νίκα μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ρεβάνς στο «βατερλό» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, κάτι που δεν θα ξεπεράσει ποτέ, ούτε όταν πάψει να είναι δήμαρχος. 
Πάντως δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση από την πλευρά της Εκκλησίας, είτε διότι δεν έχει πληροφορηθεί το θέμα είτε διότι κρατάει πισινή - αποφεύγοντας δηλαδή να μιλήσει πριν από τον δήμαρχο ή να συμμετάσχει στην αντίδραση, επειδή μπορεί η υπόθεση να συναντήσει άλλα εμπόδια που τελικά θα τη ματαιώσουν. Με τη σημερινή αποκάλυψη θεωρείται πάντως βέβαιο ότι θα αρχίσει έντονος διάλογος στην πόλη και θα διατυπωθούν δημόσια όλες οι εκατέρωθεν απόψεις.
ΑΥΤΟ ήταν το πρωταπριλιάτικό πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας 'Ελευθερία' που άφησε πολλές εντυπώσεις και μάλιστα τα σχόλια ήταν αρκετά. Η πόλη που διεκδίκησε την υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης οφείλει να κάνει βήματα ώστε να καταστεί περισσότερο ανθρώπινη. Τώρα ίσως δεν είναι μακριά που μπορεί να γίνει κάποια στιγμή ανάλογο φεστιβάλ όπως στην Πάτρα. Οι συνθήκες το επιτρέπουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.