google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ GAY!

ΣΧΟΛΙΟ LGBT greece: Μια χώρα που στηρίζουν πραγματικά τους γκέι, αλλά κυρίως δείχνουν ότι μπορείς να ζήσεις παρά το περιστατικό που σημειώθηκε. Μια χώρα που αποτελεί υψηλό δείγμα ευφυούς πολιτισμού...
Τρεις υψηλόβαθμοι Ολλανδοί πολιτικοί αποθανατίστηκαν από φωτογράφους να κρατιούνται χέρι – χέρι, καθώς έφτασαν στη Χάγη για τον σχηματισμό του νέου υπουργικού συμβουλίου Αυτό το έκαναν σε ένδειξη συμπαράστασης στο ομοφυλοφιλικό ζευγάρι που δέχτηκε άγρια επίθεση την ώρα που περπατούσε σε δρόμο της χώρας. Η ιδέα ανήκει σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος των Φιλελεύθερων-Δημοκρατών (D66) της Ολλανδίας.
 Οι δύο πολιτικοί που φωτογραφήθηκαν να περπατούν χέρι-χέρι στη Χάγη είναι ο Αλεξάντερ Πέχτολντ, επικεφαλής του D66, και το κομματικό στέλεχος Βάουτερ Κοολμές θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο ζευγάρι των γκέι που δέχθηκε άγρια επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Εργαζόμενοι, αθλητές, απλοί πολίτες έσπευσαν και αυτοί με τη σειρά τους, να ανεβάσουν τη δική τους φωτογραφία στο διαδίκτυο​. Δημιουργήθηκαν και τα σχετικά hashtags: #handinhand και στα ολλανδικά #allemannenhandinhand. 
 Τα θύματα της επίθεσης ήταν το ζεύγος Γιάσπερ και Ρόνι Βερνς Σεβρατάν, το οποίο δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα νεαρών τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην πόλη Άρλεμ. Οι δύο άντρες είπαν πως επέστρεφαν στο σπίτι τους από ένα πάρτι περπατώντας χέρι-χέρι στο δρόμο, όταν δέχτηκαν την επίθεση. «Δεν το συνηθίζουμε να περπατάμε χέρι-χέρι στο δρόμο, γιατί δεν θέλουμε να προκαλούμε τον κόσμο. Αλλά είχα περάσει όμορφα εκείνο το βράδυ, ήταν αργά και νομίσαμε ότι δεν θα μας δει κάποιος. 
Τότε ξαφνικά εμφανίσθηκε μπροστά μας μια ομάδα έξι με οκτώ νεαρών Μαροκινών και ούτε που κατάλαβα πώς βρέθηκα αντιμέτωπος με τρεις από αυτούς», είπε ο Γιάσπερ στο δίκτυο NOS. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επίθεση σημειώθηκε σε μια ανοικτή κοινωνία. Η Ολλανδία νομιμοποίησε τους γκέι γάμους το 2001. Η επίθεση προκάλεσε οργή σ’ όλη την χώρα και πολλοί Ολλανδοί με δική τους πρωτοβουλία, ανέβασαν φωτογραφίες με σκοπό την ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα της ομοφοβικής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.