google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ομάδα υποστήριξης φίλων LGBT Πελοποννήσου για τα 4 Pride στην Ελλάδα

Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΙΛΩΝ LGBT ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ η οποία περιλαμβάνει και υποστηρικτές της κοινότητας, χαιρετίζει επίσημα τις διοργανώσεις των Φεστιβάλ Υπερηφάνειας σε 4 πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο το Athens Pride 2017 στις 10/6 στο οποίο θα συμμετέχει με μέλη του. Κυρίως όμως χαιρετίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ που είναι το "ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΊΑΣ" και το οποίο αποτελεί από το 2015 το βασικό σύνθημα της ομάδας μας καθώς τελικά σε αυτή την χώρα όλα... είναι θέμα Παιδείας!
Επειδή από μερίδα της κοινής γνώμης γίνεται σχολιασμός για την αναγκαιότητα ή μη των Pride στην Ελλάδα, τονίζουμε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ ορατότητας που στοχεύει στην πλήρη ισότητα των LGBTQI* ατόμων στην ελληνική κοινωνία. Η Κοινότητα καθώς και οι υποστηρικτές της αναμένουν σύντομα τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, βάση ευρωπαικής νομοθεσίας αλλά και την ισότητα των μελών της σε μια κοινωνία που προάγει την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αποδοχή. Η αποδοχή αποτελεί θεμέλιο λίθο της «παιδείας» στα πλαίσια μιας κοινωνίας που σέβεται όλες τις προσωπικότητες αυθύπαρκτες, ανεξάρτητες και ολοκληρωμένες, ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συλλογικής ζωής.
Η παιδεία αποτελεί μια αξία που προάγει την ανθρώπινη φύση στα πλαίσια της ελεύθερης βούλησης πέρα από τα στενά όρια ή τα στερεότυπα που αποδυναμώνουν την πολυδιάστατη προσωπικότητα του ατόμου. Η Παιδεία αυτή αποτελεί για τους LGBTQ το εναρκτήριο λάκτισμα για μια εξελιγκτική πορεία της κοινωνίας μας που θα σέβεται όλους ανεξάρτητα από το ερωτικό ή άλλο προσανατολισμό του. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΌ για εμάς σε κοινωνία ισότητας ο όρος ετερόφυλος ή ομοφυλόφιλος δεν υφίσταται καθώς η ανεξαρτησία του ατόμου και ο αλληλοσεβασμός στις ελευθερίες του καθενός αποτελεί την πραγματική εξέλιξη του Ανθρώπου.
Τέλος να σημειωθεί ότι σε μια χώρα που δημιούργησε Δημοκρατία, Πολιτισμό, φιλοσοφία, τέχνες, αθλητισμό είναι απαράδεκτο ως Έλληνες να απεμπολούμε τις θεμελιώδεις αρχές του πολιτισμού μας, πέρα από φύλα, στερεότυπα, θρησκείες, χρώμα. Η χώρα αυτή εξάλλου έχει αποδείξει ότι όταν θέλει μπορεί να εξακτινώσει Πολιτισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.