google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το Thessaloniki Pride υποψήφιο για το EuroPride 2020

Το EuroPride είναι το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας της Ευρώπης που πραγματοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.
Υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του EuroPride 2020 έθεσε και επίσημα το Thessaloniki Pride. Το EuroPride είναι το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας της Ευρώπης που πραγματοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.
Η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντίστοιχες διοργανώσεις των Βρυξελλών (Βέλγιο), του Αμβούργου (Γερμανία) & του Μπέργκεν (Νορβηγία). Η οριστική ανάθεση θα πραγματοποιηθεί υστέρα από ψηφοφορία της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας διοργανωτών pride (EPOA) στην ετήσια συνέλευσή της το Σεπτέμβριο 2017 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Thessaloniki Pride, η διοργάνωση ενός EuroPride στην Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική LGBTI κοινότητα, καθώς θα προβάλει τα αιτήματά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα χρησιμεύσει ως μοχλός πίεσης για την εκπλήρωση αυτών. Παράλληλα, θα δώσει φωνή σε κοινότητες από γειτονικές χώρες των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε κίνδυνο.
Υπενθυμίζεται πως φέτος το Thessaloniki Pride θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι και τις 17 Ιουνίου 2017 στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «έλα όπως είσαι», και θα περιλαμβάνει μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις, υπαίθρια πάρτυ, συναυλίες και φυσικά τη μεγάλη Πορεία Υπερηφάνειας το Σάββατο, 17 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.