google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν χωράνε στον Πειραιά»

Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών καταδικάζει την πρόκληση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που ξανασηκώνουν κεφάλι στον Πειραιά και καλεί τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες αντιφασίστες και αντιρατσιστές να κατέβουν στο Δημαρχείο του Πειραιά την Τετάρτη 26/4 από τις 3:00 για να ακυρώσουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η ανακοίνωση της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών:


«Η υπόδικη ρατσιστική και φασιστική εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οργανώνει  την Τετάρτη 26/4  στις 3:30  μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά  εκδήλωση μίσους κατά των προσφύγων και μεταναστών και  κατά του Δήμου Πειραιά  για τις  προσπάθειες ένταξής τους στην κοινωνία της πόλης μας – οι οποίες  δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.
Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών – η οποία  από το 2015 αγωνίζεται για την υπεράσπιση και υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών και την ομαλή κοινωνική ένταξη  όσων τελικά μείνουν στη χώρα μας – καταδικάζει την πρόκληση αυτή των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που ξανασηκώνουν κεφάλι στον  Πειραιά και καλεί τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες αντιφασίστες και αντιρατσιστές, που  αγκάλιασαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την πρώτη στιγμή που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι μας, να κατέβουν στο Δημαρχείο του Πειραιά την Τετάρτη 26/4 από τις 3:00 για να ακυρώσουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η Παμπειραϊκή ζητάει  το ταχύτερο κλείσιμο όλων των προσφυγικών καταυλισμών  και τη διασπορά των προσφύγων σε πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα με ισότιμη ένταξή τους στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να συμβάλουν με την εργασία τους και τα ταλέντα τους στην παραγωγική ανάκαμψη της χώρας μας.Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε  πρωτοβουλίες  Δήμων και  Περιφερειών που στοχεύουν στην παραγωγική ένταξη των προσφύγων στην οικονομία  της περιοχής τους.
Ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν χωράνε στον Πειραιά!
Ο Πειραιάς είναι πόλη προσφύγων και μεταναστών!
Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών»
Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας»
Έκκληση για ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει ομαλή ένταξη των Προσφύγων – Μεταναστών στην πειραϊκή κοινωνία, απευθύνει η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας» προς τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη.
Με αφορμή πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας περί συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του  ευρωπαϊκού προγράμματος  CITIGE (Πολίτες και Πρόσφυγες), το ΛτΑ καλεί τον Δήμαρχο να προχωρήσει, έστω και καθυστερημένα, στην υιοθέτηση προγραμμάτων για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, με την απαιτούμενη ευαισθησία και σοβαρότητα, αλλά και για την ανεύρεση απολύτως νόμιμων δομών φιλοξενίας σε ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις.
Το ΛτΑ είναι πεπεισμένο ότι στην προσπάθεια αυτή θα είναι συμπαραστάτες οι δημότες του Πειραιά, που επέδειξαν άλλωστε ανθρώπινη, αλληλέγγυα και φιλόξενη συμπεριφορά στους πρόσφυγες κατά το διάστημα της προσωρινής διαμονής τους στο λιμάνι και  που στηρίζουν τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας στο Σχιστό και στον Σκαραμαγκά.
Το ΛτΑ εκτιμά ότι οποιαδήποτε άλλη στρατηγική, αντίθετη προς το πνεύμα «της λογικής και της ευαισθησίας», τροφοδοτεί απόψεις και αισθήματα ανακόλουθα των απαιτήσεων των δύσκολων καιρών μας, που αναζητούν τον τρόπο για ειρηνική και αλληλέγγυα συμβίωση των ανθρώπων. Είναι βέβαιο ότι η ψύχραιμη ματιά και η σωστή πληροφόρηση θα συμβάλλουν καταλυτικά στην εξάλειψη του φόβου και στη ματαίωση κάθε εγχειρήματος τρομοκράτησης, προερχόμενο από σκοτεινούς κύκλους φασιστοειδών καταδικασμένοι τόσο από την εθνική όσο και από την παγκόσμια Μνήμη και Ιστορία οι οποίοι στο όνομα της «ελληνικής καθαρότητας» καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.
* Το ΛτΑ συμμετέχει στην αυριανή αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση για τη ματαίωση του εγχειρήματος τρομοκράτησης, προερχόμενο από σκοτεινούς κύκλους φασιστοειδών που στο όνομα της «ελληνικής καθαρότητας» καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου σε δημοσιεύματα, ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με Μ.Κ.Ο. για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες διαμένουν και είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει και σχολείο να πάνε τα παιδιά τους κάποια στιγμή και παροχές υγείας να έχουν και δυνατότητες να δουλέψουν να έχουν. Διαφορετικά θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες τόνισε ο κ. Μώραλης
«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε.
Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια η αστυνομία θα λάβει μέτρα ώστε οι συμμετέχοντες των δύο συγκεντρώσεων να βρίσκονται σε «απόσταση ασφαλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.