google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

I Am Michae (2015 ): Η ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥΩΑΚΡΟΒΑΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

H TAINIA που συζητήθηκε καθώς οι πρωταγωνιστές της παραδέχτηκαν σε συνέντευξη τύπου ότι δεν υπάρχει συνείδηση επιλογής να είσαι ετερόφυλος ή γκέι. Απλά γεννιέσαι αλλά η πίστη μπορεί να γίνει μόνο ένα καταφύγιο ώστε να παραμείνεις καλός άνθρωπος..
Σαν Φρανσίσκο, 1998. Ο γκέι ακτιβιστής Μάικλ είναι παθιασμένος με το να υποστηρίζει τα δικαιώματα των νεαρών ομοφυλόφιλων, αντρών και γυναικών. Μέσα του υπάρχει ένας αγώνας για την κατάδειξη της ίδιας του της ύπαρξης, μοιράζοντας τον χρόνο με τους φίλους του, Τάιλερ και Μπένετ. Οι τρεις τους αποφασίζουν να ταξιδέψουν ανά τη χώρα για να καταγράψουν σε κάμερα τις ζωές νεαρών γκέι. Ταυτόχρονα, μαζεύουν χρήματα για να ανοίξει ο Μάικλ το δικό του περιοδικό. Αλλά ο Μάικλ δεν είναι ικανοποιημένος όπως ζει. Αποφασίζει να ισορροπήσει τη σεξουαλικότητα με τον πνευματισμό και να αφήσει πίσω φίλους και οικογένεια, για να βρει τον δρόμο του χριστιανισμού.
Μέσα από την ευαίσθητη οπτική του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Justin Kelly, παρακολουθούμε την ασυνήθιστη μεταμόρφωση του Michael Glatze (στο πρόσωπο του πολυσυζητημένου τα τελευταία χρόνια James Franco), συνιδρυτή του περιοδικού ‘Young Gay America’ και μοναδικής φιγούρας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, ο οποίος αναγκασμένος να αναθεωρήσει τη φύση των επιλογών του, αποφάσισε να απορρίψει την ομοφυλοφιλία και να γίνει ένας σύγχρονος ιεροκήρυκας. Eνοχλητικά φτωχό σε περιεχόμενο και νόημα σενάριο και ανίκανο να προσφέρει έδαφος για περαιτέρω προβληματισμό φάνηκε το ημιβιογραφικό φιλμ του νεαρού σκηνοθέτη Justin Kelly. Διάλογοι που ξεπερνούν τα όρια της λογικής γεμίζουν την, δυστυχώς, μέτρια παρουσία των πρωταγωνιστών, αφήνοντας διαφάνεια μόνο στην παράνοια που βιώνει ο κεντρικός χαρακτήρας. Δομημένη αρκετά απλοϊκά, η ταινία ακολουθεί την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Michael Glatze, και θέτει μια τουλάχιστον επιφανειακή οπτική στο θέμα των ομοφυλοφιλικών αλλά και φιλικών σχέσεων.
Ο Michael, που προσπαθεί να βρει τη θέση του στην κοινωνία και να βοηθήσει τους νέους ομοφυλόφιλους να κάνουν το ίδιο, βλέπει πίσω από το πέπλο των σεξουαλικών επιλογών και αγωνίζεται για την αναγνώριση του ατόμου ανεξάρτητα από αυτές, αποδεχόμενος τους γύρω του γι’αυτό που είναι.Μια ωραία μέρα, οι κρίσεις πανικού χτυπάνε την πόρτα κι εκείνος ψάχνει σωτηρία στο δρόμο της χριστιανοσύνης. 
Με ελάχιστες πληροφορίες για την προσωπικότητά του και το παρελθόν του, τον παρακολουθούμε να αποτάσσει σταδιακά την “ανώμαλη“, όπως ο ίδιος αποκαλεί, φύση του και με θαυμαστή ευκολία να επιλέγει τον δρόμο του ετεροφυλόφιλου. Ενσαρκώνοντας έναν εξαιρετικά εγωπαθή χαρακτήρα, ο πρωταγωνιστής James Franco μοιάζει να προσπαθεί λεπτό προς να προσδώσει κάποιο νόημα στην πλοκή, ίσως να προκαλέσει και κάποιο ενδιαφέρον. Αλλά δυστυχώς, όπως δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της προβολής, “το I am Michael έχει καταφέρει να εγείρει ερωτήματα, για την επιλογή της σεξουαλικής προτίμησης, ακόμη και τη μεταστροφή της, για το εάν όντως υπάρχει συνείδηση αυτής της επιλογής ή απλά ο πρωταγωνιστής κοροϊδεύει τον εαυτό του, και μόνο αυτό”. Χωρίς τοποθέτηση, χωρίς σχόλια και μόνο με αντιδράσεις, η πορεία του Michael επιδεικνύει πώς ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα μπορεί να θαφτεί κάτω από την επιπολαιότητα μερικών άπειρων συντελεστών.
With English OR Greek Subtitles Here OR Here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.