ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Athens Pride - «Θέμα Παιδείας»-Το σύνθημα μας που πρέπει να γίνει πράξη

Με κεντρικό σύνθημα «Θέμα Παιδείας», που παραπέμπει στην πάγια διεκδίκηση του ΛΟΑΤ κινήματος για ένα σχολείο που καλλιεργεί τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, το Αthens Pride διεξάγεται φέτος το Σάββατο, 10 Ιουνίου, και αποκτά ακόμα κεντρικότερη θέση στην πόλη.
Η εκδήλωση μεταφέρεται από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου παραδοσιακά διοργανώνεται από το 2005, στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή. Από εκεί θα ξεκινήσει φέτος η πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, ενώ η οργανωτική επιτροπή υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι ΛΟΑΤ ακόμη περιμένουν τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, που αποτελούσε την κεντρική διεκδίκηση της περσινής διοργάνωσης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει άλλωστε ανακοινώσει πολλές φορές ότι ολοκληρώνεται η προετοιμασία του νομοσχεδίου και επίκειται η ψήφισή του, χωρίς να εξηγεί πειστικά τους λόγους των αλλεπάλληλων αναβολών.
«Επιδιώκουμε μια κοινωνία στην οποία αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μία κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα είναι μια κοινωνία με παιδεία», αναφέρει η οργανωτική επιτροπή.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το Athens Pride 2017 με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος, το Σαββάτο 10 Ιουνίου.
Από την πρώτη Παρέλαση του 2005, ο σκοπός του Athens Pride είναι να παρεχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI* κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI* ατόμων στην ελληνική κοινωνία.
Φέτος, το Athens Pride αποκτά ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω απο τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας. 
Όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η μεγάλη μας συναυλία.
Φέτος το σύνθημα του Athens Pride είναι «ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», αναδεικνύοντας έτσι τα μείζονα ζήτηματα που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI άτομα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η κοινότητά μας ακόμη περιμένει τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.
Με τον όρο «παιδεία» εννοούμε ένα σύστημα αγωγής, που έχει ως σκοπό να διαμορφώσει προσωπικότητες αυθύπαρκτες, ανεξάρτητες και ολοκληρωμένες, ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συλλογικής ζωής. Η παιδεία συνδέεται συχνά με έννοιες, όπως η εκπαίδευση, η αγωγή και η κουλτούρα. Εντούτοις, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη ότι διαμορφώνεται από ένα σύνολο παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους είναι το οικογενειακό, θρησκευτικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει και δρα κάθε άτομο, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ.
Με το σύνθημα ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, το Athens Pride 2017 τονίζει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας. Επιδιώκουμε μια κοινωνία στην οποία αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μία κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα είναι μια κοινωνία με παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.