google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο «πατέρας» της Rainbow flag, Γκίλμπερτ Μπέικερ

Σε ηλικία 65 ετών απεβίωσε ο Αμερικανός καλλιτέχνης, Γκίλμπερτ Μπέικερ, ο οποίος δημιούργησε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το σύμβολο της διαφορετικότητας και των αγώνων της γκέι κοινότητας στον κόσμο για ίσα δικαιώματα. Η εφημερίδα San Francisco Chronicle έγραψε ότι ο Μπέικερ «έσβησε» στον ύπνο του στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, το βράδυ της Πέμπτης. Ο Αμερικανός ζούσε για χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο θα τιμήσει τη μνήμη του με μια ολονυχτία υπό το φως των κεριών. «Τα ουράνια τόξα δακρύζουν», έγραψε στο Twitter ο σεναριογράφος, Ντάστιν Λανς Μπλακ. «Ο κόσμος είναι λιγότερο χρωματιστός χωρίς εσένα, αγάπη μου. Ο Γκίλμπερτ Μπέικερ μας έδωσε τη σημαία του ουράνιου τόξου με την οποία μας ένωσε. Ας ενωθούμε ξανά», πρόσθεσε. 
Ο Γκίλμπερτ σχεδίασε τη σημαία το 1978 ως σύμβολο της διαφορετικότητας και των ομοφυλόφιλων χρησιμοποιώντας αρχικά οκτώ χρώματα. Σήμερα η σημαία αποτελείται από 6 διαφορετικά χρώματα σε ισάριθμες λωρίδες: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ.Η πιο κοινή της χρήση είναι να υψώνεται με την κόκκινη λωρίδα στην κορυφή, όπως είναι στα χρώματα του ουρανίου τόξου της φύσης. Η σημαία κυμάτισε για πρώτη φορά στις 25 Ιουνίου του 1978 στην παρέλαση Υπερηφάνειας στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο. 
Τι συμβόλιζαν τα οκτώ χρώματα του ουράνιου τόξου του Γκίλμπερτ: Ροζ για τη σεξουαλικότητα Κόκκινο για τη ζωή Πορτοκαλί για τη θεραπεία Κίτρινο για το φως του ήλιου Πράσινο για τη φύση Τουρκουάζ για τις τέχνες Μπλε για την αρμονία Μοβ για το ανθρώπινο πνεύμα 
 Πηγή: athensvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.