google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΤΑ ΡΑΣΑ;

Να διευκρινίσει η Εκκλησία αν εξακολουθεί να ισχύει η επίσημη θέση της ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης αποτελεί δικαίωμα και αρμοδιότητα του κράτους, ζητά το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προσφυγή κατά του Συμφώνου Συμβίωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, γνωστός για τις ακραίες ομοφοβικές δηλώσεις του. 
«Η Εκκλησία οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση στον λαό για το εάν παραμένουν ανεκτές στους κόλπους της τέτοιου είδους φαρισαϊκού τύπου πρωτοβουλίες που αντιβαίνουν στις δηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και που μόνο στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό των φανατικών “πιστών”. »Τέλος, θα βοηθούσε να είναι ξεκάθαρο εάν θεωρεί πως κινήσεις που ταυτίζονται με την ακροδεξιά και νεοναζιστική ατζέντα, μπορούν ταυτόχρονα να συμβαδίζουν με τη διδασκαλία της και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή, η Εκκλησία «δεν έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες» και «ό,τι άλλο βρίσκεται πέρα από τη δική της διδασκαλία, δεν μπορεί να αποτελέσει και δικό της αντικείμενο αρμοδιότητας». Η Ομάδα καλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει τη θεσμοθέτηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί με στόχο την προάσπιση της ισονομίας των ΛΟΑΤ πολιτών, μεταξύ των οποίων η νομοθετική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου και η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου ώστε να διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η νέα προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά του Συμφώνου Συμβίωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι ήδη πάμπολλες οι φορές που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκεται στο στόχαστρο συντηρητικών κύκλων της Εκκλησίας. 
Ήδη από την ημέρα κατάθεσής του στη δημόσια διαβούλευση, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κινητοποίησης μηχανισμών όλου του αντιδραστικού φάσματος ενάντια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. »Κατά πρώτον, θα πρέπει η ίδια η Εκκλησία να ξεκαθαρίσει αν η άποψή της εκφράζεται μέσα από κινήσεις σαν του Μητροπολίτη Σεραφείμ ή εάν, αντιθέτως, παραμένει σύμφωνη με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Θυμίζουμε τη ρητή διατύπωση πως η Εκκλησία «δεν έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες» και πως «ό,τι άλλο βρίσκεται πέρα από τη δική της διδασκαλία, δεν μπορεί να αποτελέσει και δικό της αντικείμενο αρμοδιότητας». »Η Εκκλησία οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση στο λαό για το εάν παραμένουν ανεκτές στους κόλπους της τέτοιου είδους φαρισαϊκού τύπου πρωτοβουλίες που αντιβαίνουν στις δηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και που μόνο στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό των φανατικών “πιστών”. Τέλος, θα βοηθούσε να είναι ξεκάθαρο εάν θεωρεί πως κινήσεις που ταυτίζονται με την ακροδεξιά και νεοναζιστική ατζέντα, μπορούν ταυτόχρονα να συμβαδίζουν με τη διδασκαλία της και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. »Από μεριάς μας υπενθυμίζουμε πως αταλάντευτη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σταθεροποίηση και ενίσχυση τέτοιου είδους πολικών παρεμβάσεων με στόχο την αποκατάσταση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτές ορίζονται τόσο από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, όσο και από τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών, τα διεθνή και εγχώρια κινήματα καθώς και τις ξεκάθαρες συνεδριακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. »Το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, ο Νόμος Ίσης Μεταχείρισης, η Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία, καθώς και το επικείμενο νομοσχέδιο για το δικαίωμα αντιστοίχησης της Ταυτότητας Φύλου με τα νομικά έγραφα του κάθε άτομου, καταδεικνύουν απερίφραστα την πολιτική μας στόχευση. 
Επιπλέον, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης ενάντια στην έμφυλη βία, καθώς και η απαραίτητη αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου με στόχο τη συμπερίληψη όλων των σύγχρονων μορφών οικογένειας που έχουν αφεθεί προς το παρόν στον αέρα, ορίζουν για εμάς έναν ολοκληρωμένο πρώτο κύκλο δικαιωματικών παρεμβάσεων όσο αφορά τα ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. »Υπό αυτό το πρίσμα καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να επισπεύσουν τις εργασίες τους πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, αξιολογώντας ως αδιανόητες και εχθρικές απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας τις πιέσεις που διακατέχονται απ' άκρη ως άκρη από το στοιχείο της μισαλλοδοξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.