google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

BEING 17 (2016): ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ BULLYING ΓΕΜΑΤΟ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΕΠΟΧΕΣ, ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ: O Damien και ο Τhomas είναι στην ίδια τάξη Λυκείου σε μια μικρή πόλη κοντά στα Πυρηναία στην Γαλλία. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα μεγάλο και ανεξήγητο μίσος με λεκτική βία αλλά και συχνές χειροδικίες. Η μητέρα του Damien που είναι γιατρός θα επισκεφτεί το σπίτι του Thomas, όπου η μητέρα του είναι άρρωστη, με τον Thomas να συμπαθεί την μητέρα του άσπονδου εχθρού του. Ο Thomas είναι υιοθετημένος και η οικογένειά του μένει σε μία ιδιαίτερα απομονωμένη φάρμα στα βουνά, με τον νεαρό να πρέπει να περπατάει κάθε μέρα 1,5 ώρα για να πάει στο σχολείο. Οι επιδόσεις του δεν είναι καλές και έτσι σύντομα η μητέρα του Damien θα προτείνει στον Thomas να μείνει στο σπίτι τους για λίγο για να μην χρειάζεται να μετακινείται κάθε μέρα. Έτσι ο Thomas, που αγαπά τα βουνά και την δουλειά στην φάρμα, θα βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τον Damien, με τους δυο τους να προσπαθούν κοινά σημεία επαφής, με την μητέρα του Damien να τους παροτρύνει. Οι δύο νεαροί θα προσπαθήσουν να βρουν τι πραγματικά τους χωρίζει για να αποδείξουν γρήγορα ότι δεν πρόκειται για μια ιστορία bulling αλλά για μια ιστορία εφηβικού έρωτα.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Ο André Techiné, που έχει διαγωνιστεί ήδη στην Berlinale με τα Les temps qui changent (2005) και Les témoins (2007) επιστρέφει στο Διαγωνιστικό με το “Quand on a 17 ans”, με το οποίο εξερευνά την εφηβεία δύο νεαρών παιδιών που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους και τον κόσμο. Οι δύο χαρακτήρες, αλλά και η μητέρα του Damien που είναι οι τρεις κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι τρεις αληθινοί και όμορφοι χαρακτήρες με τις ανησυχίες τους και τις ιδιοτροπίες τους.
Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μεταδώσει αρκετά ζωντανά την κυκλοθυμία και το αλλοπρόσαλλο στοιχείο της εφηβείας με δύο συμπαθείς ήρωες, και χωρίς κάποιος να είναι ο αντιήρωας, την ώρα που ο υποστηρικτικός χαρακτήρας της μητέρας παίζει κομβικό ρόλο και αναπτύσσεται επαρκώς.
Η ιστορία της νεανικής αγάπης είναι κάτι που το έχουμε δει βέβαια σε πολλές ταινίες και το Being 17, αποτελεί ένα όμορφο τρόπο να μιλήσει για την αγάπη, καταπολεμώντας το bullying μέσα από την ίδια ταινία. Στην ταινία γίνεται αναφορά μέχρι..το Συμπόσιο του Πλάτωνα που αναφέρεται σε ένα του σημείο στις σχέσεις ομόφυλων ατόμων...γιατί οι αρχαίοι ήξεραν ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα...
Το καλύτερο σημείο αποτελεί η διεύθυνση φωτογραφίας μέσα από όμορφα τοπία. Χωρίς υπερβολή η ταινία συνδυάζει 2 εποχές, 2 αστικά περιβάλλοντα, 2 χαρακτήρες μέσα από την σύγχρονη εποχή. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι μια gay ιστορία μπορεί να προβληθεί σε ένα σύγχρονο Γαλλικό φιλμ, χωρίς υπερβολές και σαν να είναι κάτι το φυσικό, με αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο προτέρημα της ταινίας. Τελικά το Being 17 είναι μια ιστορία αρκετά καλή και μια ταινία αρκετά ευχάριστη, γεμάτη από συναισθήματα αλλά και μηνύματα
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΓΓΙΛΟΥΣ ΥΠΟΥΤΙΤΛΟΥΣ http://vidto.me/l7tdbfsa6z1o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.