google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Νιγηρία: 53 συλλήψεις για συμμετοχή σε γάμο ομοφυλοφίλων

53 άτομα οδηγούνται στο δικαστήριο στη Νιγηρία μετά τη σύλληψή τους, την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή συμμετείχαν σε πάρτι γάμου ομοφυλοφίλων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αστυνομία. Όλοι τους δηλώνουν αθώοι στις κατηγορίες της "συνομωσίας", της "παράνομης συνέλευσης" και "συμμετοχής σε παράνομη ομάδα" που τους αποδόθηκαν, σύμφωνα με το BBC Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Νιγηρία από το 2014 και οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών.
 O δικηγόρος υπεράσπισης της ομάδας είπε στο δικαστήριο ότι οι κατηγορούμενοι ήταν κυρίως φοιτητές και ότι η ομάδα είχε κρατηθεί παράνομα για περισσότερες από 24 ώρες, σύμφωνα με τοπικές αναφορές των ΜΜΕ. Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας διαψεύδουν την έκθεση της αστυνομίας και ότι οι άντρες γιόρταζαν γάμο ομοφυλοφίλων, υποστηρίζοντας ότι η εκδήλωση στη βόρεια πόλη Ζαρία ήταν ένα πάρτι γενεθλίων. 
Η Μαρία Σιοντίν, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της OutRight Action International, μιας ομάδας που υποστηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε στο NBC News ότι οι συλλήψεις αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας καταστολής "ενός αναδυόμενου κινήματος LGBTQ" στη χώρα της Δυτικής Αφρικής. H Σιοντίν δήλωσε ότι οι νόμοι της Νιγηρίας που απαγορεύουν τους ομοφυλοφιλικούς γάμους χρησιμοποιούνται ως απάντηση για να λυγίσουν όποιον υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ». 
 Πηγή: Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.