ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Shahada (Faith) (2010): Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Οι Μουσουλμάνοι της Γερμανίας που δοκιμάζονται ανάμεσα σε καθήκοντα, επιθυμίες και τις επιταγές τού Κορανίου. Aυτή είναι πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Αφγανο-γερμανού Burhan Qurbani. Ηταν υποψήφια για Χρυσή Αρκτο στην 60ή Berlinale. Το φιλμ χωρίζεται σε 5 επεισόδια, που έχουν τα ονόματα τών 5 βασικών Πυλώνων τού Ισλάμ. "Σ' ένα κρύο, σκοτεινό Βερολίνο σήμερα, κατά το Ραμαζάνι. Στη διάρκεια μιας επιδρομής της αστυνομίας στην αγορά για τη σύλληψη παράνομων εργατών, οι μοίρες τριών μουσουλμάνων Γερμανών συγκρούονται. Ο Ισμαΐλ, αστυνομικός τουρκικής καταγωγής, ετοιμάζεται να προδώσει την Υπηρεσία του και τη γυναίκα του, σπρωγμένος απ’ την έλξη που νιώθει για την παράνομη Βόσνια μετανάστρια Λέιλα.
Ο Νιγηριανός Σάμι διχάζεται ανάμεσα στη μουσουλμανική του πίστη και στον ακατανίκητο πόθο που νιώθει για έναν συνάδελφό του, παρά τη βίαιη ομοφοβία των φίλων του. Ο τοπικός ιμάμης, φιλελεύθερος θρησκευτικός ηγέτης τον οποίο η κοινότητα σέβεται, καθησυχάζει τον Σάμι, αλλά κι ο ίδιος περνάει δύσκολες ώρες: η κόρη του, Μαριάμ, οδεύει προς μια ακραία συντηρητική κατεύθυνση, παρότι μεγάλωσε με τις αρχές της ανεκτικότητας. Οι τρεις τους πρέπει να βρουν μια θέση ανάμεσα στην πίστη και τη σύγχρονη ζωή σε μια δυτική κοινωνία· ανάμεσα σ’ έναν θελκτικό, απελευθερωμένο τρόπο ζωής και στην παράδοση"
With English, French, Spanish OR Greek Subtitles Here
With Greek Subtitles Here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.