google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Handsome Devil (2016): ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

Ο Νεν και ο Κόνορ αναγκάζονται να μοιραστούν ένα υπνοδωμάτιο στο οικοτροφείο τους. Ο ερασιτέχνης και ο αθλητής αστέρας σε αυτό το εσώκλειστο σχολείο σχηματίζουν μια απίθανη φιλία μέχρι να δοκιμαστεί από την καθημερινή πραγματικότητα.
Οι δύο πολύ διαφορετικοί ιρλανδοί μαθητές του Κολλεγίου μέσα από μια ρεαλιστική ματιά του σκηνοθέτη John Butler θα αποκτήσει μοναδική αξία, ωστόσο ο ρόλος του καθηγητή που υποδύεται που Andrew Scott ως καθηγητή Αγγλικών είναι καταλυτικός στην φιλία των δύο παιδιών που είναι διαφορετικοί. Η ταινία δανείζεται βασικά στοιχεία μυθοπαλσίας του Ιρλανδού συγγραφέα-σκηνοθέτη John Butler's με το Handsome Devil να μας ξεναγεί στην προσωπικότητα των χαρακτήρων από τον τον εμπνευσμένο δάσκαλο Αγγλικών μέχρι τον ομοφοβικό προπονητή ράγκμπι, μέχρι τον τελικό αγώνα που δείχνει να έχει για όλους ένα ευτυχισμένο τέλος...
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η ταινία μας άρεσε τόσο που ψάξαμε να δούμε αν τελικά το μήνυμά της ήταν ορατό. Είναι γεγονός ότι πέρσι πήγε σε διεθνή φεστιβάλ και διακρίθηκε σε όλα. Εκτός από τον Fionn o Sea που πλέον είναι ένας καταξιωμένος νεαρός ηθοποιός στην χώρα του, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στο χαρακτήρα του Nicholas Galitzine, που έχει ξεκινήσει την πορεία του με επιτυχία στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Και είναι πανέμορφος να πούμε την αλήθεια..
Ωστόσο η ταινία παρότι αναλύει την εφηβική ανησυχία και εξωτερίκευση των ΛΟΑΤ χαρακτήρων όπως είναι οι νεαρός βασικός παίκτης του ράγκμπι, το φιλμ δεν περιέχει ούτε ένα φιλί μεταξύ των πρωταγωνιστών, με έξυπνο τρόπο αποτυπώνει την πραγματικότητα για να αποδείξει ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι ανθρώπινες, φυσιολογικές και δεν ταιριάζουν σε στερεότυπα.
Κυρίως όμως εκπλήσσει η ερμηνεία του καθηγητή Αγγλικών που θυμίζει σε ορισμένα σημεία την μοναδική πλοκή από τον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών, με ένα σύγχρονο τρόπο και τολμούμε να πούμε ότι ο νέος Έθαν Χοκ είναι ο Νίκολας. Κυρίως όμως γιατί η ταινία προσεγγίζει το θέμα της ομοφοβίας, το θέμα των γκέι σχέσεων με τέτοιο τρόπο που θεωρείται κατάλληλη για προβολή όχι μόνο για όλους αλλά κυρίως στα σχολεία.
ΔΕΝ είναι τυχαίο άλλωστε ότι από την εποχή του Monster Pies έχει κυλήσει νερό στο αυλάκι με αποτέλεσμα να έχουμε σε διεθνή φεστιβάλ αξιόλογες ταινίες που μιλούν για την αξία των ομόφυλων σχέσεων από την εφηβεία. Μια ακόμα αξία πλαισιωμένη στην ταινία με πολύ καλή μουσική αλλά κυρίως με πλοκή που δεν κουράζει τον θεατή..
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ Here OR Here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.