google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια διαμαρτυρία μέσω σέλφι για τους gay της Ρωσίας

Τα δικαιώματα των LGBTQ ατόμων είναι πηγή συνεχούς διαμάχης στο εσωτερικό της Ρωσίας. Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι ομοφυλόφιλοι άνδρες βασανίζονται και δολοφονούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τσετσενία.
Βέβαια η ίδια η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τσετσενίας αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιων στρατοπέδων, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι άνθρωποι στη Ρωσία. Το Κρεμλίνο υποστήριξε τους ισχυρισμούς της.

Λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η LGBTQ κοινότητα της Ρωσίας, το βραζιλιάνικο πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης έχει εστιάσει την καμπάνια του σε προσπάθειες υποστήριξης της. Έτσι δημιούργησε το hashtag #kiss4lgbtqrights, ως μια μορφή αντίστασης σε όσα συμβαίνουν κατά των LGBTQ ατόμων στην χώρα. Σκοπό έχει να δείξει σε όσους υποφέρουν από το δυσμενές κλίμα που δημιουργούν οι δύο κυβερνήσεις ότι δεν είναι μόνοι και ότι μπορούν να είναι αποδεκτοί και αρεστοί, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και την σεξουαλική τους ταυτότητα.

Εκατοντάδες φωτογραφίες ομοφυλόφιλων ατόμων που φιλιούνται έχουν δημοσιευτεί με αυτό το hashtag, αποκαλώντας το συγκεκριμένο φιλί «το μεγαλύτερο φιλί στον κόσμο» σύμφωνα με την athens voice


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.