google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Mysterious Skin (2004): Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΙΑ ΤΑΙΝΊΑ που πρέπει να συζητήσουμε... Ο 8χρονος Brian Lackey ξυπνάει στο υπόγειο του σπιτιού του με τη μύτη να αιμορραγεί και χωρίς να θυμάται τι μπορεί να του συνέβη Όμως μετά από αυτό το περιστατικό η ζωή του αλλάζει ριζικά: φοβάται το σκοτάδι, ταλαιπωρείται από εφιάλτες και ξαφνικές λιποθυμίες..
Δέκα χρόνια μετά ο Brian είναι βέβαιος ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής από εξωγήινους και πιστεύει ότι μόνο ο Neil McCormick, ένας περιθωριακός νέος που όλοι ερωτεύονται χάρη στη διαβολική ομορφιά του, έχει την απάντηση του αινίγματος. Δέκα χρόνια μετά ο Brian είναι βέβαιος ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής από εξωγήινους και πιστεύει ότι μόνο ο Neil McCormick, ένας περιθωριακός νέος που όλοι ερωτεύονται χάρη στη διαβολική ομορφιά του, έχει την απάντηση του αινίγματος. Όσο για το Neil, κερδίζει τη ζωή του «ψωνίζοντας » άγνωστους άνδρες χωρίς να μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά με κανέναν καθώς ακόμη αναπολεί τη σχέση που είχε συνάψει στα οχτώ του χρόνια με τον προπονητή του μπέιζμπολ. 

Ο Brian προσπαθεί να ξαναβρεί το Neil για να λύσει το μυστήριο που τους εμποδίζει να ζήσουν. Mysterious Skin και ο Gregg Araki έχοντας ολοκληρώσει την τριλογία Teen Apocalypse (Totally F***ed Up, 1993, The Doom Generation, 1995, Nowhere 1997) να φιγουράρει ως ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της «Sundance» γενιάς του. Αυτή τη φορά παραμένοντας στην εφηβική οπτική γωνία αφήνει πίσω το μαύρο χιούμορ και μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Scott Heim. Γνώριμα τηλεπρόσωπα, ατμοσφαιρική μουσική των Harold Budd και Robin Cuthrie ( μέλος των Cocteau Twins), ποπ αισθητική και ακόμη ένα αδιάφορο αμερικάνικο φιλμ αποκλειστικά για δεκαπεντάχρονους; Χωρίς ενδοιασμούς το Mysterious Skin εντάσσεται στα αριστουργήματα του ανεξάρτητου κινηματογράφου που τολμά να δοκιμάσει τις αντοχές του αμερικανικού κοινού για δεύτερη φορά σε μία σεζόν. Μετά το απολαυστικό ντελίριο α λα Todd Solondz (Palindromes, 2004) η παιδεραστία ξανά στο προσκήνιο.
ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Η ταινία από την αρχή μας θύμιζε ένα μείγμα μιας μυθοπλασίας χωρίς να έχει ξεκάθαρο νόημα. Αν και μας αρέσουν οι ταινίες scifi ο θεατής διερωτάται αρχικά τα ΛΟΑΤ στοιχεία της σειράς έχουν σχέση με τις ιστορίες βιώματα δύο παιδιών που όταν ενηλικιώνονται αναζητούν την αλήθεια..
Αλλά η ταινία του 2004 παραμένει διαχρονική. Κυρίως γιατί αποκαλύπτει ότι η κακοποίηση παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τους ήρωες θυμίζοντας σενάριο φαντασίας. Αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή. Κυρίως γιατί μέσα από τα στερεότυπα καταρρέει η προσωπικότητα. Το φιλμ δεν απομυθοποιεί τίποτα. Απλά κατακεραυνώνει την ανοιχτή πληγή της παιδεραστίας, η οποία ΔΕΝ έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Κατακεραυνώνει τα στερεότυπα γιατί δείχνει ότι τα θύματα παιδικής κακοποίησης προέρχονται από το στενό περιβάλλον της οικογένειας και είναι ετερόφυλοι όπως βλέπουμε σε έρευνες. Κατακεραυνώνει και διαχωρίζει τις έννοιες όπως πρέπει...

With English OR Greek Subtitles Here OR Here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.