google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

One Kiss (Un Bacio) 2016: ΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ

Το One Kiss είναι μια φρέσκια ιταλική ταινία του 2016, σε σκηνοθεσία του Ivan Cotroneo και βασισμένη στο μυθιστόρημα του ίδιου , το οποίο γράφτηκε από τον ίδιο και το οποίο δημοσίευσε το 2010 ο Bompiani . Τα κύρια θέματα της ταινίας με μηνύματα προς το κοινό αποτελούν φυσικά η ομοφοβία και ο εκφοβισμός στα σχολεία. 
Η ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Antonio είναι ένας νεαρός παίκτης μπάσκετ σε μια ομάδα γυμνασίου, ένα ανερχόμενο αστέρι, αλλά δυστυχώς το ταλέντο του δεν τον κάνει δημοφιλές στο σχολείο του, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ιταλίας. Είναι ένα κλειστό παιδί, ξοδεύοντας τις περισσότερες φορές τον εαυτό του μέσα στη σιωπή και θλίψη για το θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του. Οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του τον θεωρούν χαζό. 
Η Blu είναι μια δυναμική και έξυπνη κοπέλα, η οποία, αφού ανακαλύφθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με το φίλο της και τρεις φίλους της από το σχολείο ταυτόχρονα, αγωνίζεται να σβήσει τα γκράφιτι που ψεκάζουν νεαροί στα τοιχώματα του σχολείου, που την αποκαλούν πόρνη. 
Το τρίτο νέο παιδί, ο Lorenzo, είναι ανοιχτά γκέι. Έχει μόλις υιοθετηθεί από μια θετή οικογένεια που τον έκανε γιο της  αφήνοντας πίσω του το ορφανοτροφείο στο Τορίνο, με πολύ ανοιχτούς γονείς σε ότι αφορά το μυαλό τους αν και το Λορέντζο έχει έντονη την αίσθηση της μόδας. Οι τρεις έφηβοι ξεκινούν μια ασυνήθιστη αλλά καλή φιλία, καταπολεμώντας τους μαθητές που τους εκφοβίζουν με τεράστια επιτυχία. Όμως, ένα μόνο φιλί αλλάζει το μέλλον τους, οδηγώντας σε μια μεγάλη τραγωδία.
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: H ταινία αυτή αποτελεί ένα αριστούργημα. Μάλιστα από νέους ηθοποιούς που έχουν ήδη γράψει ιστορία στη γειτονική χώρα. Το φιλμ αποτυπώνει ξεκάθαρα το σχολικό περιβάλλον, τα στερεότυπα χωρίς όμως έντονες σκηνές παρά μόνο όσο πλησιάζει το τέλος της πλοκής. Είναι κατανοητό, αληθινό, γεμάτο από τις τάσεις στα κοινωνικά δίκτυα αλλά κυρίως με κατανόηση. Θυμίζει σε ορισμένα σημεία την ιταλική έκδοση του Glee σε ένα σημείο του καθώς ο κεντρικός ήρωας δηλώνει ότι είχε παθιαστεί με την σειρά.
Ωστόσο η ταινία μιλά για μια μάχη. Αυτή με τον εαυτό μας. όχι για βέβαια για το ανοιχτά γκέι τον Λορέντζο, αλλά για τον Αντόνιο που δεν θέλει να αποδεχτεί αυτό που είναι. Η στάση των καθηγητών είναι καταλυτικά κι εδώ υπάρχει ευτυχώς εκπαιδευτικός με κατανόηση αλλά και μια ακόμα δασκάλα χωρίς την απαιτούμενη..παιδεία...
Πάντως η ταινία θα σας αρέσει γιατί φαίνεται να καταλήγει σε ένα άσχημο τέλος καθώς στο τέλος ο Αντόνιο μετά το φιλί δεν θέλει να αποδεχτεί αυτό που είναι. Αλλά για μεγάλη μας έκπληξη η ταινία έχει δύο τελικές ιστορίες! Από την στιγμή μάλιστα που τα 3 νέα παιδιά πηγαίνουν για μπάνιο στο δάσος και μας δείχνει ένα άλλο happy end...Κρατήστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο..Οι αφίσες της ταινίας πάντως μας προδιαθέτουν ότι οι συντελεστές σκέφτονται το δεύτερο τελικό σενάριο του φίλμ...με την σκηνή στο ποτάμι..
Language: Italian with English Subtitles Here OR Here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.