ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Μέρα κατά της Ομοφοβίας: Μήνυμα του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσία του ΟΗΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (17/5) ο William Lacy Swing, Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ), εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 
«Κάθε άνθρωπος βιώνει τη μετανάστευση διαφορετικά. Η έμφυλη ταυτότητα και ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο ταξίδι ενός μετανάστη -δυστυχώς- συχνά αρνητικό και επικίνδυνο. Το 2017, οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφισεξουαλικοί, οι τρανσέξουαλ και οι διαφυλικοί βρίσκονται ακόμα αντιμέτωποι με ανησυχητικά πολλά περιστατικά παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, όπως ο αποκλεισμός, οι διακρίσεις, η παρενόχληση, η δημόσια διαπόμπευση, οι διώξεις, ο διορθωτικός βιασμός, οι επιβλαβείς θεραπευτικές αγωγές, τα βασανιστήρια και ο φόνος. 75 κράτη ακόμα έχουν νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα, με ποινή ακόμα και τον θάνατο. Σε αυτές τις κοινότητες, οι διακρίσεις είναι συχνά βαθιά παγιωμένες. 
Αυτό μπορεί να αποτελέσει βασικό λόγο που κάποιος μεταναστεύει ή εκτοπίζεται και μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλο κίνδυνο κατά το ταξίδι του ή αφού φτάσει στον προορισμό του. Η ισότητα και η απαλλαγή από τις διακρίσεις είναι θεμελιώδη δικαιώματα που ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την έμφυλη ταυτότητα ή το γεγονός ότι είναι διαφυλικοί. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας σήμερα λειτουργεί ως υπενθύμιση της βίας και των διακρίσεων που υφίστανται τα ΛΟΑΤ+ άτομα σε όλον τον κόσμο. Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ) επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της απέναντι στους ΛΟΑΤ+ μετανάστες αλλά και στους εργαζόμενούς της. Όλοι μαζί πασχίζουμε να είμαστε ένας χώρος εργασίας και ένας οργανισμός που διέπεται από τις αρχές της ισότητας, όπου ο αποκλεισμός δεν έχει θέση. Δύο από τις βασικές αρχές του ΔΟΜ είναι η ισότητα και η μη διακριτική μεταχείριση. Αυτές οι αρχές ισχύουν τόσο για το προσωπικό μας όσο και για τους μετανάστες στους οποίους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. 
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε κάθε πολιτική ομοφοβίας, τρανσφοβίας ή αμφιφοβίας και δεν ανέχεται κανενός είδους κακοποίηση κατά μεταναστών και κοινωνικών ομάδων που λαμβάνουν βοήθεια και προστασία από τον ΔΟΜ. Δουλεύουμε με σκοπό τη δημιουργία ασφαλών ζωνών για την ΛΟΑΤ+ κοινότητα επωφελουμένων, μέσω προστασίας, εξειδικευμένης βοήθειας και εκπαίδευσης των στελεχών μας. Ο ΔΟΜ εφαρμόζει την ίδια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε είδους συμπεριφορά ομοφοβίας, τρανσφοβίας ή αμφιφοβίας απέναντι σε εργαζόμενους εντός του ΔΟΜ, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι μέρος των συναδέλφων μας που ανήκουν στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα αντιμετωπίζουν τέτοιες προκλήσεις. 
Ως διεθνής οργανισμός, ο ΔΟΜ συνεχίζει να αναπτύσσει νέες πολιτικές και διαδικασίες υπέρ της διαφορετικότητας και κατά του αποκλεισμού. Μέσω του ρόλου μας, ο ΔΟΜ είναι ένας οργανισμός που αγκαλιάζει και χαιρετίζει τη διαφορετικότητα. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά, ότι δεσμευόμαστε απέναντι σε όλους τους επωφελούμενους και τους εργαζόμενους του ΔΟΜ να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό, ανεξαρτήτως κοινωνικού ή βιολογικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και έμφυλης ταυτότητας. Ο ΔΟΜ είναι σύμμαχος της ΛΟΑΤ+ κοινότητας με μηδενική ανοχή σε κάθε είδους διάκριση. William Lacy Swing Γενικός Διευθυντής Υπηρεσία του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.