google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Time's up: Πορείες γυναικών σε Αμερική και Ευρώπη

Η δεύτερη πορεία γυναικών συνέπεσε με την πρώτη επέτειο από την ανάληψη των καθηκόντων του από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο στόχαστρο για τις πολιτικές που προωθεί σε θέματα δικαιωμάτων γυναικών, ΛΟΑΤ ατόμων και μεταναστών. «Ως εδώ» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ στρητ στο Λονδίνο.
Στο Παρίσι, στην πλατεία του Τροκαντερό, οι συγκεντρωμένες δεν ήταν παρά μερικές δεκάδες. Διατυμπάνισαν πως παραμένουν φεμινίστριες, την ώρα που στη Γαλλία έχουν δημιουργηθεί δυο στρατόπεδα γυναικών γύρω από το θέμα των καταγγελικών ανάρμοστης συμπεριφοράς ανδρών.
«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να επαναλάβουμε πως δεν υποστηρίζουμε τον Τραμπ και πως συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, πως συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε. Ένα χρόνο μετά, δεν έχει καμία σημασία η κακοκαιρία, είμαστε μαζί και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον Τραμπ και το πρόγραμμά του». Η διεθνοποίηση του κινήματος #Time's Up δίνει μεγάλη ικανοποίηση στις πρωτεργάτριες, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από το χώρο του θεάματος.
Όλες οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν την δέσμευση ότι θέλουν να αλλάξουν, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος στη Νέα Υόρκη η Γούπι Γκόλντμπεργκ σε μια έντονα πολιτική ομιλία. Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις ώστε αυτοί που μας εκπροσωπούν να μας εκπροσωπούν όλους και όχι κάποιους από εμάς».
«Οι γυναίκες που έβαλαν τον εαυτό τους στην πρώτη γραμμή και κατήγγειλαν αυτόν τον άνθρωπο, τον κύριο Ουαϊνστάιν, κατάφεραν να τον αποκαθηλώσουν με τη δύναμη της φωνής τους. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο με τον Τραμπ. Δεν υπάρχει καμία διαφορά».
«Όχι θα πει όχι», φώναξαν άνδρες και γυναίκες στο Λος Άντζελες. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και η ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν η οποία έχει καταγγείλει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε ηλικίας μόλις 13 ετών, γεγονός που την σημάδεψε για πάντα. Παλμό είχε και η πορεία που διοργανώθηκε στο Βερολίνο και κατέληξε στην πύλη του Βραδεμβούργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.