google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακόν» το 7ο Thessaloniki Pride

Από τις 20 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το έβδομο Thessaloniki Pride, που φέτος είναι αφιερωμένο στον θεσμό της οικογένειας.  Με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακόν» στη διάρκεια του Pride θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις, υπαίθρια πάρτι, συναυλίες ενώ η μεγάλη Πορεία Υπερηφάνειας θα γίνει το Σάββατο, 23 Ιουνίου. «Η ελληνική Πολιτεία ακόμα αδυνατεί να θεσμοθετήσει μέτρα προστασίας τους και να ψηφίσει νόμους που να επιτρέπουν στις οικογένειες των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων να ζουν αξιοπρεπώς απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες οικογένειες. 
Από τη μη πρόβλεψη τεκνοθεσίας στο νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης μέχρι τον αποκλεισμό των έγγαμων τρανς ανθρώπων από τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου να κρίνει ως ορθή της ακύρωση του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού της Τήλου, η οικογενειακή ζωή των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων συνεχίζει να αγνοείται θεσμικά και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Pride.  Ακολουθεί η ανακοίνωση του Thessaloniki Pride: 
Συμβαίνει άλλωστε οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι, εκτός από το να ερωτευόμαστε και να φτιάχνουμε σχέσεις αγάπης και στοργής, να δημιουργούμε τις δικές μας οικογένειες, οι οποίες όμως συχνά βρίσκονται στην αφάνεια στην προσπάθειά μας να τις προστατεύσουμε. Σε μια κοινωνία που τις αρνείται και τις στιγματίζει, η ελληνική Πολιτεία ακόμα αδυνατεί να θεσμοθετήσει μέτρα προστασίας τους και να ψηφίσει νόμους που να επιτρέπουν στις οικογένειες των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων να ζουν αξιοπρεπώς απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες οικογένειες. Από τη μη πρόβλεψη τεκνοθεσίας στο νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης μέχρι τον αποκλεισμό των έγγαμων τρανς ανθρώπων από τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου να κρίνει ως ορθή της ακύρωση του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού της Τήλου, η οικογενειακή ζωή των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων συνεχίζει να αγνοείται θεσμικά και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο. Οι ΛΟΑΤΚΙ όμως δεν δημιουργούμε μόνο οικογένειες, αλλά και μεγαλώνουμε μέσα σε αυτές, πολλές φορές με δυσκολία καθώς οι οικογενειακές μας σχέσεις διαταράσσονται από τα αρνητικά στερεότυπα και τον στιγματισμό από τα οποία υποφέρει η κοινότητά μας. Είναι αδιαμφισβήτητο εξάλλου πως η αυτοαποδοχή του ΛΟΑΤΚΙ παιδιού ξεκινά μέσα στην ίδια του την οικογένεια και από την κατανόηση της έμφυλης ή/και σεξουαλικής του ταυτότητας από τους γονείς του. Από τις 20 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2018 το Thessaloniki Pride διεκδικεί το δικαίωμά μας στην γονεϊκότητα και το να φτιάχνουμε τις δικές μας οικογένειες και ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην σχέση μας με την ήδη υπάρχουσα οικογένειά μας. Με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακόν» σας περιμένουμε στη μεγάλη οικογένεια του Pride, να γιορτάσουμε σε μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις, υπαίθρια πάρτι, συναυλίες και φυσικά τη μεγάλη Πορεία Υπερηφάνειας το Σάββατο, 23 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.